De toegankelijkheid van onze locaties
Hieronder staan verschillende festivallocaties op een rij, met de aanwezige voorzieningen. Officieel getrainde (en herkenbare) hulphonden zijn welkom bij alle evenementen van ILFU. Wilt u van tevoren de locatie alvast bekijken om onaangename verrassingen te voorkomen, mail dan even naar info@ilfu.com. Heeft u tips, verbeterpunten of klachten met betrekking tot toegankelijkheid, neem dan contact met ons op! Heeft u het nodig om iemand mee te nemen die u kan begeleiden? Mail dan even naar info@ilfu.com t.a.v. Tessel Rijneveldshoek, wij zorgen dan voor gratis entree voor uw begeleider.
ILFU Academy
De Book Clubs en cursussen die plaatsvinden in onze eigen academy, Achter de Dom 14, zijn voor mensen in een rolstoel toegankelijk. Ons toilet is (nog) niet speciaal aangepast aan rolstoelgebruikers, waardoor dit een ‘smal’ toilet betreft met reguliere afmetingen.
De twee drempels die een bezoeker moet nemen om in de cursusruimte of bij het toilet te komen zijn te zien op de onderstaande afbeeldingen.
Achter de Dom 14 heeft een zware, naar binnen draaiende voordeur gevolgd door twee klapdeuren. Deze staan niet altijd open. Laat bij het aanbellen door de intercom of van tevoren per mail weten als u daar assistentie bij kan gebruiken.
TivoliVredenburg
TivoliVredenburg is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Het gebouw is groot en heeft meerdere zalen en locaties op verschillende verdiepingen, waar tegelijkertijd programma plaats kan vinden. Bij programma’s in TivoliVredenburg kan in de Hertz en de Grote Zaal gehoorapparatuur afgestemd worden op hun Sehnmeister-ontvanger.
Meer informatie vind je op de website van TivoliVredenburg.
Bibliotheek Neude
Op deze website vind je alle basisinformatie over de toegankelijkheid van het gebouw. Wegens omstandigheden is de lift bij de hoofdingang van de Bibliotheek Neude niet toegankelijk. Medewerkers van de bibliotheek staan voor je klaar bij de hoofdingang om je te helpen. Bezoekers met een rolstoel, rollator, scootmobiel of kinderwagen kunnen via een andere route de bibliotheek gewoon blijven bezoeken.
Je kunt van 09.00 tot 21.00 uur gebruikmaken van de lift aan Oudegracht-zijde, je vindt deze lift tussen Amac en Broese. In de lift druk je op knop 3 naar restaurant Noda. Eenmaal boven volg je de bewegwijzering op de vloer om in de bibliotheek te komen.
Theater Kikker
Theater Kikker is toegankelijk voor onder andere rolstoelgebruikers, mensen met een auditieve beperking en mensen met een visuele beperking. We helpen je graag waar nodig. Bekijk de informatie over toegankelijkheid van het theater op hun website.
Stadsschouwburg Utrecht
De zalen in Stadsschouwburg Utrecht zijn uitgerust met een infrarood-zendinstallatie t.b.v. slechthorenden en zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, je kan ze bellen op 030-2302023 om een rolstoelplaats te reserveren.
Alle informatie over de toegankelijkheid van de stadsschouwburg vind je op hun website.
Filmtheater Slachtstraat
In de Filmtheater Slachtstraat bioscoop zijn in elke zaal een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers. Deze zijn in alle zalen van de Slachstraat beschikbaar via een lift. De lift is erg langzaam, dus wees op tijd voor uw bezoek. Bij de lift treft u tevens een invalidetoilet. Neem van te voren contact op met onze receptie om te vragen naar de beschikbaarheid en om uw bezoek telefonisch in te plannen.