Probeer het ILFU Membership nu de eerste maand gratis

Als ILFU Member strijd je voor de kracht van fictie als belangrijke aanvulling op de feiten om de wereld te begrijpen. Dankzij jouw bijdrage van €4,50 per maand schrijven onze huidige en toekomstige auteurs nieuwe, urgente verhalen. Uiteraard heb je als Member ook een streepje voor: je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod en via 'Mijn ILFU' kan alleen jij al onze (live)streams bekijken.

Word ILFU Member

Een lidmaatschap kost €4,50 per maand. Je kunt nu tijdelijk de eerste maand gratis* proberen – we schrijven het lidmaatschap pas vanaf de tweede maand af. Jaarleden krijgen zelfs twee maanden gratis, én ze krijgen exclusieve toegang tot onze online masterclass Poëzie met Ingmar Heytze! Alle inkomsten van leden gaan naar auteurshonoraria. Ook krijg je toegang tot Mijn ILFU en 20% korting op alle festivaltickets. (* We schrijven 1 cent af om je bankgegevens te controleren.)

Klik hier om een account aan te maken
Word ILFU Member

Waarom lid worden?

✓ Met jouw bijdrage betalen we schrijvers om nieuwe verhalen te maken

✓ 100% van de ledeninkomsten gaat naar schrijvers

✓ Krijg 20% korting op alle festivaltickets en 5% op het cursusaanbod

✓ Krijg gratis toegang tot livestreams en premium content

✓ Krijg, als je voor een jaar betaalt, gratis toegang tot onze masterclass Poëzie met Ingmar Heytze

✓ Ontvang onze wekelijkse Membernieuwsbrief

✓ Volg schrijvers en thema's die je interessant vindt

✓ Bewaar verhalen die je mooi vindt in je Mijn ILFU-bibliotheek

✓ Krijg 8x per jaar toegang tot de ILFU book club, met optredens van auteurs

✓ Kom bij onze gemeenschap! Reageer op verhalen en discussieer mee

Word lid en maak nu een account aan

Want fictie doet ertoe!

ILFU Members delen de opvatting dat literatuur ertoe doet. Literatuur is wat ons betreft niet alleen een zaak van de boekenbijlages en de rafelranden van de tv-programmering, maar hoort thuis in het hart van het publieke debat. Literatuur begint waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en gedichten ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Die literaire cultuur willen we hoog houden, verstevigen en zoveel mogelijk uitbreiden met nieuwe stemmen en perspectieven. Dat gaan we de komende jaren samen met onze members doen.  

Dagelijks nieuwe verhalen

Op het platform ilfu.com kun je dagelijks nieuwe verhalen van toonaangevende schrijvers lezen, bekijken of beluisteren. Je ziet hier hoogtepunten uit het rijke archief van ILFU, met fragmenten uit book talks, lezingen of optredens op De Nacht van de Poëzie, evenals nieuwe verhalen die speciaal zijn geschreven voor het platform. We roepen mensen op om lid van ons platform te worden. De bijdrage van 4,50 euro per maand besteden we dan geheel aan de auteurshonoraria van de schrijvers die we vragen om nieuwe verhalen te maken. Als lid kun je schrijvers of onderwerpen die je interessant vindt volgen, zodat je niets hoeft te missen en nieuwe verhalen automatisch in je 'Mijn ILFU'-dashboard verschijnen. Ook kun je daar verhalen die je mooi vindt of later wilt lezen, opslaan. Livestreams en andere premium artikelen zijn exclusief toegankelijk voor leden.

Nog even geen lid worden, maar wel maandelijks op de hoogte blijven?

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van onze evenementen en Book Clubs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Nog even geen lid worden, maar wel maandelijks op de hoogte blijven?