Word lid van ILFU en sluit je aan bij 1000 andere leden

Als lid van ILFU deel je onze opvatting dat fictie een belangrijke aanvulling is op de feiten om de wereld te begrijpen. Met jouw financiële bijdrage van €45 per jaar geven wij auteurs nieuwe schrijfopdrachten. Zo zorgen we er gezamenlijk met alle leden voor dat er steeds meer schrijvers nieuwe verhalen voor ons kunnen maken. Uiteraard heb je als lid ook een streepje voor: je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod en via 'Mijn ILFU' kun je (live)streams gratis bekijken.

Word lid van ILFU

Een lidmaatschap kost €45. Alle inkomsten van leden gaan naar auteurshonoraria en jij krijgt toegang tot Mijn ILFU en 20% korting op alle festivaltickets.

Klik hier om een account aan te maken
Word lid van ILFU
Waarom lid worden?

Literatuur doet ertoe
ILFU Members delen de opvatting dat literatuur ertoe doet. Literatuur is wat ons betreft niet alleen een zaak van de boekenbijlages en de rafelranden van de tv-programmering, maar hoort thuis in het hart van het publieke debat. Literatuur begint waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en gedichten ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Die literaire cultuur willen we hoog houden, verstevigen en zoveel mogelijk uitbreiden met nieuwe stemmen en perspectieven. Dat gaan we de komende jaren samen met onze members doen.  

Online platform
Op het platform ilfu.com kun je dagelijks nieuwe verhalen van toonaangevende schrijvers lezen, bekijken of beluisteren. Je ziet hier hoogtepunten uit het rijke archief van ILFU, met fragmenten uit book talks, lezingen of optredens op De Nacht van de Poëzie, evenals nieuwe verhalen die speciaal zijn geschreven voor het platform. We roepen mensen op om lid van ons platform te worden. De bijdrage van 45 euro per jaar besteden we dan geheel aan de auteurshonoraria van de schrijvers die we vragen om nieuwe verhalen te maken. Als lid kun je schrijvers of onderwerpen die je interessant vindt volgen, zodat je niets hoeft te missen en nieuwe verhalen automatisch in je 'Mijn ILFU'-dashboard verschijnen. Ook kun je daar verhalen die je mooi vindt of later wilt lezen, opslaan. Livestreams en andere premium artikelen zijn exclusief toegankelijk voor leden.

Herstel na Corona
De afgelopen twee jaar hebben ook aan de literaire sector flinke klappen toegebracht. Schrijversoptredens werden geannuleerd, uitgevers stelden nieuwe titels (met name van debutanten) uit en boekhandels en bibliotheken waren een lange tijd dicht. Met nieuwe schrijfopdrachten voor het ILFU platform willen we graag een steentje bijdragen aan de inkomsten voor schrijvers en doen wat we kunnen om het herstel van de sector te bespoedigen. De verhalen en gedichten die dat oplevert, verspreiden we vervolgens gratis op het platform: toegankelijk voor iedereen. Dat past bij ILFU's missie om literatuur zo zichtbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Uiteraard roepen we iedereen die nog geen lid is, wel actief op om óók lid te worden.

Word lid:

✓ Met jouw bijdrage betalen we schrijvers om nieuwe verhalen te maken

✓ 100% van de ledeninkomsten gaat naar schrijvers

✓ Je kunt schrijvers en thema's die je interessant vindt volgen

✓ Je kunt verhalen die je mooi vindt bewaren in je Mijn ILFU-bibliotheek

✓ Je kunt reageren op verhalen en meediscusiëren in de ILFU Boekenclub

✓ Je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en 5% op het cursusaanbod

✓ Je krijgt gratis toegang tot livestreams en premium content

✓ Je ontvangt de wekelijkse membernieuwsbrief

Word lid en maak nu een account aan