Kreek Daey Ouwens

Kreek Daey Ouwens

Kreey Daey Ouwens (1942) is schrijver en dichter. Ze debuteerde op 44-jarige leeftijd in Hollands Maandblad en heeft sindsdien verschillende dichtbundels gepubliceerd waarin er geen scherp onderscheid bestaat tussen proza en poëzie. In 1991 verscheen haar debuutbundel Stokkevingers, verhalen en gedichten. In 2013 ontving ze de Leo Herberghs-poëzieprijs. De achterkant (2009) werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Haar meest recente bundel Guillaume (2020) werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs.


Kreek Daey Ouwens
 (Lindenheuvel1942) is een Nederlandse schrijver en dichter. Ze bracht haar jeugd door in de Limburgse mijnstreek. In haar werk roept ze op fragmentarische wijze beelden en gebeurtenissen op uit haar jeugd en haar latere leven. Na haar debuut op 44-jarige leeftijd met een verhaal in Hollands Maandblad publiceerde ze bundels die bestaan uit een afwisseling van verhaalfragmenten en gedichtencycli.
In 2013 ontving Kreek Daey Ouwens de Leo Herberghs-poëzieprijs. Haar bundel De achterkant werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2009-2010, Guillaume voor de Herman de Coninckprijs 2021.

Volg maker

Bijdragen van Kreek Daey Ouwens

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer