Mo Ahmed & Kush Band

Mo Ahmed & Kush Band

Kush Band werd opgericht door de bandleider, Mo Ahmed. Vijf jaar geleden bracht hij de traditionele Soedanese ritmes en woestijnliederen naar Nederland. Kush Band brengt complexe Afrikaanse percussie – reggae, Sufi Music, Sahara muziek - samen met westerse instrumenten zoals drums, gitaar, saxofoon, trompet en piano. Wervelende, energieke en meeslepende klanken met een stevige groove - het is muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten!

In Kush Band spelen een aantal musici uit Soedan. Hun land wordt momenteel verscheurd door oorlog, wat de boodschap van de band des te urgenter maakt. Maar er spelen ook musici uit Nederland en andere nationaliteiten, de meesten geworteld in Utrecht. 

Over de naam: dit is een eerbetoon aan de beschaving en de ruimte voor diversiteit, die eeuwen geleden het koninkrijk Kush kenmerkten. Het koninkrijk Kush (1100 BC – 550 AD) lag in het gebied van het huidige Soedan en Zuid Egypte. Geneeskunde, wetenschap en kunsten waren van hoog niveau, en er zijn prachtige piramides te bewonderen uit die tijd. Vrouwen hadden een gerespecteerde plaats in het openbare leven, en het koninkrijk is door diverse koninginnen geregeerd. In zijn naam en in zijn teksten eert de band de waarden van vrede, gelijkheid en liefde!


Volg maker

Social media

Bijdragen van Mo Ahmed & Kush Band

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer