Foto Pieter M. Van Hattem (links) & Clive Smith (rechts)
Datum
vr. 20 mei
Tijd
19:30
Locatie
Boothstraat 7, Utrecht
Prijs
15,- (12,- voor members)
Word member
Voertaal
English
Koop tickets

Book Talk Jennifer Egan & Douglas Stuart

ILFU verwelkomt op 20 mei 2022 gelauwerd auteur Jennifer Egan en Booker Prize winnaar Douglas Stuart in Utrecht voor een exclusieve double bill van ILFU’s Book Talk.

Datum
vr. 20 mei
Tijd
19:30
Locatie
Boothstraat 7, Utrecht
Prijs
15,- (12,- voor members)
Word member
Voertaal
English
Koop tickets

Deze Book Talk staat allereerst in het teken van de publicatie van Egans nieuwste roman, Het snoephuis, die 5 april verscheen in vertaling van Arjaan van Nimwegen en Thijs van Nimwegen. In Het snoephuis brengt Egan personages uit Bezoek van de knokploeg opnieuw ten tonele. Bix Bouton, nu niet meer in de bijrol maar in hoofdrol, is ondernemer en experimenteert met het menselijk geheugen. Hij brengt Baas over je Onbewuste op de markt. Met dit technologische programma krijg je toegang tot al je herinneringen, en kun je deze herinneringen met iedereen delen. Maar niet iedereen is enthousiast. In aan elkaar gelinkte verhalen weeft Egan de verregaande gevolgen van Baas over je Onbewuste door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. Een nerveus makend realistische verkenning van de impact van tech, en een geweldig onderzoek naar de rol van fictie in de 21ste eeuw. Jennifer Egan wordt geïnterviewd door Nina Polak en ontvangt een laudatio van Basje Boer.

Tijdens het tweede deel van de avond komt Douglas Stuart aan het woord over zijn nieuwe roman Mungo, die 7 april in vertaling verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Mungo vertelt het verhaal van twee jonge mannen, de protestantse Mungo en katholieke James, die elkaar vinden in een vriendschap die uitgroeit tot een onmogelijke en gevaarlijke liefde. Om zijn veiligheid en die van James te bewaken moet Mungo er alles aan doen om zijn ware identiteit verborgen te houden voor zijn omgeving. Stuart bevraagt in dit werk de betekenis van mannelijkheid en beschrijft bovendien op aangrijpende en ontluikende wijze het geweld waar queer mensen mee te maken krijgen. Douglas Stuart wordt geïnterviewd door Thomas Heerma van Voss en ontvangt een laudatio door Marjolijn de Cocq.

Over Jennifer Egan en Douglas Stuart

Voor Bezoek van de knokploeg ontving Jennifer Egan onder meer de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award. Haar laatste roman, Manhattan Beach, werd een internationale bestseller, en was in Nederland onder andere boek van de maand bij DWDD

Douglas Stuart ontving voor zijn semi-autobiografische debuutroman Shuggie Bain geheel onverwacht de Booker Prize 2020. Het werd een New York Times-bestseller en Stuart won voor het werk naast de Booker Prize verschillende andere literaire prijzen. Het werk overrompelde zowel Amerikaanse als Nederlandse lezers. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Jennifer Egan en Douglas Stuart worden geïnterviewd over hun nieuwe romans op de bijzondere locatie Boothstraat 7.

ILFU Book Talk met Jennifer Egan & Douglas Stuart
Adres: Boothstraat 7, Utrecht
Inloop v.a. 19:30
Aanvang 20:00
Prijs: 15,- inclusief koffie en thee
Prijs Members: 12,- inclusief koffie en thee (Let op: De kortingscode kun je pas aan het eind invoeren bij aankoop van de tickets.)

Lees mee in de wekelijkse ILFU Boekenclub

Nina Polak begeleidt in de aanloop naar de Book Talk de ILFU Boekenclub over Het snoephuis in vier afleveringen, waarop je kunt reageren in de comments. Elke week een nieuw artikel waarin Polak dieper ingaat op elementen uit het boek die aanzetten tot nadenken.

Lees hier de artikelen van Nina Polak
Lees mee in de wekelijkse ILFU Boekenclub

Het Snoephuis door Jennifer Egan

De grote nieuwe roman van de schrijver van 'Bezoek van de knokploeg' (2011) en 'Kijk naar mij' (2003). Koop Jennifers boeken bij je lokale boekwinkel.

Meer info op de site van De Arbeiderspers

Heb je alle boeken al in huis?

Boekhandel Savannah Bay is op de avond zelf aanwezig, maar heeft ook al al het leesvoer dat je je maar kan wensen voor 20 mei verzameld.

Bezoek de website van Savannah Bay