Foto Anna van Kooij
Datum
zo. 24 sep.
Tijd
09:30 - 17:30
Locatie
Vredenburg, Utrecht
Prijs
Gratis
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Gratis toegang

De Utrechtse Boekenmarkt

Op 24 september 2023 is er weer een nieuwe editie van De Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburg. Het grote antiquarische aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van romans tot strips en van biografieën tot geschiedenisboeken.

Soort

Boekenmarkt
Datum
zo. 24 sep.
Tijd
09:30 - 17:30
Locatie
Vredenburg, Utrecht
Prijs
Gratis
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Gratis toegang

Vorig jaar konden we een van de mooiste tradities tijdens ILFU weer in volle glorie optuigen: De Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein. Duizenden bezoekers genoten van een bruisende boekenbrij in de late septemberzon.

Op zondag 24 september 2023 vindt er weer een nieuwe editie van deze grootste en gezelligste boekenmarkt van Utrecht plaats en staat het plein vol met ruim 100 kramen vol antiquarische juweeltjes die hun verleidelijke geuren van oud papier en jarenlange rijping verspreiden. Ergens tussen al die duizenden boeken ligt die ene roman die je al jaren zoekt, dat specialistische meesterwerk over de scharensliep door de eeuwen heen, die ene Kuifje die je verzameling compleet maakt of die ene zeldzame bibliografische uitgave. Op het plein staan handelaren in koffie met grote koeken en andere versnaperingen om je geest in de scherpste zoekstand te houden, zodat je genoeg energie hebt om alle kramen af te struinen. Neem genoeg tassen mee voor al die onverwachte leuke impulsaankopen en geniet van de analoge encyclopedische kennis van de kenners die de kramen bemensen.

Op het plein is een informatiestand van ILFU aanwezig waar je een plattegrond kunt krijgen, je zult het nodig hebben in dit omvangrijke labyrint van kennis, kunst, wetenschap en literatuur.

START 1000 DICHTERS MARATHON

Dit jaar vindt de 40e editie van De Nacht van de Poëzie plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters door het hele land. De aftrap vindt plaats tijdens de Utrechtse Boekenmarkt en wordt verricht door Babs Gons, die tevens vandaag wordt geïnstalleerd als de nieuwe Dichter des Vaderlands. Op het 1000-dichterspodium treden vanaf 12:00 uur tientallen (bekende en nieuwe) dichters, voorlezers en muzikanten op.

...

Foto: Michael Kooren
foto Anna van Kooij
Foto: Michael Kooren
foto Anna van Kooij
foto Anna van Kooij
Foto: Michael Kooren
Foto: Anna van Kooij