Datum
di. 24 sep. - di. 12 nov.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€285 (incl. reader en exemplaar 'Selected Poems of T.S. Eliot'), €275 (incl. reader, excl. boek). ILFU Members ontvangen 5% korting
Word member
Voertaal
Nederlands
Schrijf je in

ILFU Academy: T.S. Eliot lezen

In deze cursus lees je onder begeleiding van emeritus-hoogleraar Peter de Voogd het werk van T.S. Eliot.

Met vragen over de cursus mail je sophie@ilfu.com. Lees ook de Algemene Voorwaarden (17-01-24) goed door.

Soort

Cursus
Datum
di. 24 sep. - di. 12 nov.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€285 (incl. reader en exemplaar 'Selected Poems of T.S. Eliot'), €275 (incl. reader, excl. boek). ILFU Members ontvangen 5% korting
Word member
Voertaal
Nederlands
Schrijf je in

T.S. Eliot (1888 - 1965) is een van de belangrijkste Modernisten. Met The Waste Land veranderde hij de poëzie en met zijn cultuurhistorische beschouwingen bereikte hij een miljoenenpubliek (en zijn kattengedichten vormden de basis voor de musical Cats). Zijn oeuvre bestrijkt het hele veld, van schunnig tot diepreligieus en in zijn persoonlijk leven was hij een wonderbaarlijke kameleon. In 1948 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur voor zijn werk Four Quartets, wat hij zelf als zijn meesterwerk beschouwde.

8 dinsdagavonden 19.00 - 21.00u

Docent: Prof. dr. Peter de Voogd

Data: 24 september, 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12 november.

Locatie: Achter de Dom 14, Utrecht

Prijs: €285,- (incl. reader en exemplaar Selected Poems of T.S. Eliot)
€275,- (incl. reader, excl. boek)

(ILFU Members krijgen 5% korting)


De cursus

In deze cursus gaan we in vogelvlucht door het oeuvre van T.S. Eliot heen. We bespreken zijn centrale essays en lezen in detail een ruime selectie van zijn gedichten waaronder in elk geval gedichten uit Prufrock and Other Observations, een deel van zijn Four Quartets, fragmenten uit The Waste Land en een keuze uit zijn latere religieuze, grappige en scabreuze teksten.

Onno Kosters, de meest recente vertaler van The Waste Land, verzorgt een gastcollege over The Waste Land en de vertaaluitdagingen die hij daarbij tegenkwam.

We lezen de Selected Poems of T.S. Eliot in de uitgave van Faber (isbn: 9780571322770). Deze uitgave kun je via ons bestellen wanneer je je inschrijft voor de cursus of zelf aanschaffen. De overige teksten die in de cursus gelezen en besproken worden, staan in de reader die je tijdens de eerste cursusbijeenkomst ontvangt.

We lezen het werk van T.S. Eliot in het Engels, de voertaal tijdens de gesprekken is Nederlands.

Docent: Peter de Voogd

Peter de Voogd is emeritus hoogleraar Engelse letterkunde, met als specialisme Engelse en Amerikaanse literatuur in het bijzonder de 18de eeuw en het Modernisme. Hij verzorgde binnen de ILFU Academy eerder cursussen over o.a. het werk van o.a James Joyce en George Eliot, over Hamlet en over Engelse, Ierse en Amerikaanse poëzie.