Datum
di. 30 mei
Tijd
19:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (members gratis)
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

ILFU Book Club: Behrouz Boochani

In mei staat Alleen de bergen zijn mijn vrienden (2021) centraal in de ILFU Book Club. Op dinsdag 30 mei ben je welkom bij ons op de ILFU redactie voor een live Book Club om samen met de auteur te praten over zijn boek. Dit gesprek zal begeleid worden door niemand minder dan schrijver en vertaler Irwan Droog.

Datum
di. 30 mei
Tijd
19:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (members gratis)
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

Over Alleen de bergen zijn mijn vrienden

In 2013 trachtte de Koerdische dichter en journalist Behrouz Boochani te vluchten naar Australië. In plaats van daar onderdak te vinden, werd hij op zee opgepakt en naar het eiland Manus gevlogen, waar hij illegaal gevangen werd gezet in wat wel de 'Australische goelag' en het 'Australische Guantanamo' is genoemd. Daar verbleef hij tot september 2019.

Boochani schreef 'Alleen de bergen zijn mijn vrienden' tijdens zijn gevangenschap in het geheim op een telefoon die hij voor de bewakers verborgen moest houden. Hij smokkelde zijn verhaal via whatsapp van het eiland.

Boochani beschrijft op poëtische wijze wat eindeloze rijen, voedselgebrek, communicatierestricties, kapotte stroomgeneratoren en rampzalige sanitaire voorzieningen met mensen doen en geeft hun op geheel eigen wijze een gezicht.

ILFU Boekenclub met Behrouz Boochani

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: 10,- (of 32,- incl. Alleen de bergen zijn mijn vrienden), inclusief koffie en thee
Prijs Members: gratis (reserveer je plek via het Mijn ILFU Dashboard)

Over Behrouz Boochani

Behrouz Boochani studeerde af aan de Tarbiat Maollem Universiteit en de Tarbiat Modares Universiteit, beide in Teheran; hij bezit een master in politieke wetenschap, politieke geografie en geopolitiek. Hij is een Koerdisch-Iraanse schrijver, journalist, wetenschapper, cultureel pleitbezorger en filmmaker. Boochani won diverse prijzen voor Alleen de bergen zijn mijn vrienden. Hij publiceert regelmatig in The Guardian, en schrijft ook voor The Saturday Paper, Huffington Post, New Matilde, The Financial Times en de Sydney Morning Herald. Samen met Arash Kamali Sarvestani maakte hij in 2017 de documentaire Chauka, Please Tell Us the Time.