Datum
do. 22 feb.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
English, Nederlands
Koop tickets

ILFU Book Club: Guadalupe Nettel

In februari staat Het enige kind (2024, vertaald door Hendrik Hutter) centraal in de ILFU Book Club. Op donderdag 22 februari ben je welkom op onze redactie om samen met de Mexicaanse Guadalupe Nettel in gesprek te gaan over haar vierde roman, waarin ze een van de grootste beslissingen in een mensenleven onderzoekt: wel of geen kinderen krijgen. Het boek haalde vorig jaar de shortlist van de International Booker Prize.

Deze avond zal gemodereerd worden door Elte Rauch, schrijver en oprichter van uitgeverij HetMoet.

Datum
do. 22 feb.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
English, Nederlands
Koop tickets

ILFU Book Club met Guadalupe Nettel

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: 10,- , inclusief koffie en thee (gratis voor ILFU Members)

Over Guadalupe Nettel

Foto: Mely Ávila

Guadalupe Nettel (1973) is geprezen als een van Latijns-Amerika’s meest opwindende hedendaagse schrijvers. Haar werk is vertaald in zeventien talen en ze heeft verschillende literaire prijzen gewonnen, waaronder de Gilberto Owen National Literature Prize, de Anna Seghers Prize, de RFI International Prize, de International Ribera del Duero Prize en de Herralde Prize. Het enige kind (2024) is haar vierde boek.

Over Het enige kind

In Het enige kind onderzoekt Guadalupe Nettel een van de verstrekkendste beslissingen in een mensenleven: wel of geen kinderen krijgen. Aline en Laura zijn onafhankelijke, carrièregerichte vrouwen van in de dertig. Geen van beiden droomt van een gezin. Laura heeft zich zelfs laten steriliseren, maar met het verstrijken van de tijd wordt Alina steeds meer door het moederschap aangetrokken. Wanneer Alina ten slotte in verwachting raakt, doen zich complicaties voor tijdens haar zwangerschap, terwijl Laura een sterke band krijgt met het kind van de alleenstaande buurvrouw. Daardoor worden beide vrouwen gedwongen de complexiteit van hun emoties onder ogen te zien.

Nettel, een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse auteurs, ontleedt in helder, intelligent en doorvoeld proza en met de precisie van een chirurg de tegenstrijdigheden waarvan de levens van vrouwen in Mexico-Stad doortrokken zijn.