Datum
do. 25 jan.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Engels, English
Koop tickets

ILFU Book Club: Jennifer Nansubuga Makumbi

In januari staat Dit verhaal moet goed verteld worden (2022) centraal in de ILFU Book Club. Op donderdag 25 januari ben je welkom bij ons op de ILFU redactie voor een live Book Club om samen met de auteur te praten over haar nieuwe boek.

Soort

Interview
Datum
do. 25 jan.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Engels, English
Koop tickets

Over Dit verhaal moet goed verteld worden

Als er iets is wat de personages uit Dit verhaal moet goed verteld worden bindt, is dat ze ongemakkelijke vragen te verduren krijgen: ‘Wat doe jij hier?’ ‘Spreken die kinderen van jou geen Luganda?’ ‘Ken je die meneer; Idi Amin?’ Maar de moeilijkste vraag van allemaal stellen ze zichzelf: ‘Is dít nu thuis?’ Even hilarisch als genadig toont Jennifer Nansubuga Makumbi de reis van Oegandese migranten naar het noorden. Ze werken er hard, leven sober, slagen of verliezen, keren terug of blijven voorgoed. Altijd is er het chaotische en gecompliceerde verleden in Oeganda dat een schaduw werpt over hun nieuwe leven. Makumbi is een meester in het tonen van alleszeggende momentopnames – korte scènes, gedragingen of gedachten waarin een wereld besloten ligt. En behalve de ongemakkelijke vragen, stelt ze tussen de regels door ook een vraag aan de lezer. Wat betekent dat eigenlijk, ergens bij horen, en moet je dat wel willen?

ILFU Book Club met Jennifer Nansubuga Makumbi

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: 10,- , inclusief koffie en thee (gratis voor ILFU Members)

Over Jennifer Nansubuga Makumbi

Beeld: Danny Moran

Jennifer Nansubuga Makumbi schrijft romans en korte verhalen. Ze studeerde en doceerde Engelse literatuur in Oeganda, voordat ze in 2001 haar studie voortzette in Manchester, Groot-Brittannië. Met Kintu won ze in 2013 het Kwani Manuscript Project en in 2018 de Windham-Campbell Prize. Kintu wordt bejubeld als dé grote Oegandese roman, als een moderne klassieker, en ontving lyrische recensies in zowel Oeganda alsook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Zo is Makumbi verkozen tot een van de interessantste BAME-schrijvers (Black, Asian and Minority Ethnic) door dichter Jackie Kay in samenwerking met de International Literature Showcase en het National Centre for Writing. In januari 2019 trad Makumbi op als gastspreker bij het Winternachtenfestival als onderdeel van het programma ‘Imagine Africa is the Future’. Jennifer Nansubuga Makumbi woont in Manchester, waar ze Creatief schrijven doceert aan de universiteit.