Datum
di. 21 feb.
Tijd
19:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (€32 incl. boek) (members gratis)
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

ILFU Book Club: Lauren Groff over 'Matrix'

Deze maand staat Matrix (2021) centraal in de ILFU Book Club. Op dinsdag 21 februari ben je welkom bij ons op de ILFU redactie voor een live Book Club om samen met de auteur te praten over haar roman. Dit gesprek zal begeleid worden door niemand minder dan schrijver Roos van Rijswijk.

Datum
di. 21 feb.
Tijd
19:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (€32 incl. boek) (members gratis)
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

Over Matrix

De zeventienjarige Marie de France wordt weggestuurd van het hof van Eleonora van Aquitanië omdat ze te ruw en te grof is voor het huwelijk of het hoofse leven. Tegen haar zin in reist ze af naar Engeland, waar ze aangesteld wordt als priores van een vervallen abdij. Bij aankomst is Marie geschokt door de toestand van de nonnen, die honger lijden en een zwakke gezondheid hebben, maar gaandeweg vindt ze haar plaats in het dagelijks leven van het collectief. Haar verlangen naar haar familie, haar vaderland en haar jeugdige passies maken plaats voor iets nieuws: een onvoorwaardelijke toewijding aan de zusters en een stellige overtuiging van haar goddelijke visioenen. Marie, geboren in een familie van vrouwelijke strijders en kruisvaarders, is vastberaden om een nieuwe koers in te slaan met de vrouwen die ze nu leidt en beschermt. Maar is haar nieuw gevonden geloof sterk genoeg in een wereld die zo snel op beangstigende wijze verandert, een wereld die geen plaats lijkt te hebben voor mensen als Marie?

ILFU Boekenclub met Lauren Groff

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: 10,- (of 32,- incl. Matrix), inclusief koffie en thee
Prijs Members: gratis (reserveer je plek via het Mijn ILFU Dashboard)

Over Lauren Groff

Lauren Groff is de auteur van drie New York Times-bestsellers: Fates and Furies (het favoriete boek van Barack Obama in 2015), The Monsters of Templeton en Arcadia. Daarvoor verscheen de bundel Delicate Edible Birds. Groffs verhalen zijn bekroond met de Pushcart Prize en de pen/O. Henry Award. In 2017 werd ze door Granta verkozen tot een van de beste jonge Amerikaanse schrijvers. In 2018 verscheen haar veelgeprezen bundel Florida in vertaling, in 2021 gevolgd door de roman Matrix.