Datum
do. 25 apr.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht

ILFU Book Club: Marijke Schermer

In april praten we over het nieuwe boek van Marijke Schermer: In het oog (2024), een verhaal over relaties beëindigen en beginnen, kijken en bekeken worden, schuld en verantwoordelijkheid. Op 25 april gaan we met Schermer zelf in gesprek over dit boek.

Deze avond zal gemodereerd worden door Roos van Rijswijk, schrijver, presentator en interviewer.

Soort

Book Club
Datum
do. 25 apr.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht

ILFU Book Club met Marijke Schermer

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: €10 inclusief koffie en thee (gratis voor ILFU Members)

Over Marijke Schermer

Foto: Frank Ruiter

Marijke Schermer (1975) is roman- en toneelschrijver. Haar roman Liefde, als dat het is (2019) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2020. Haar werk werd onder meer vertaald in het Engels, Duits en Spaans. Voor de Van Oorschot-wandelreeks Terloops schreef zij in 2021 het wandelessay Gods wegen. Ze werkt aan de verfilming van haar roman Noodweer. In het oog is haar nieuwste roman.

Over In het oog

Op een dag wordt Nicola onverwacht verlaten door haar geliefde. Tegelijkertijd blijkt dat haar financieringsaanvraag is afgewezen, terwijl ze juist iets groots op het spoor is in haar onderzoek naar de bacterie leptotrichia animalis. Het onderzoek kan wel een duwtje in de rug gebruiken, en dat duwtje besluit ze eigenhandig te geven.

Intussen maakt ze kennis met Louis, van wie ze volkomen in de ban raakt. Zowel met hem als met haar bacteriën in het laboratorium lapt Nicola de regels en normen aan haar laars. Ze onttrek zich steeds verder aan het zicht van anderen en zet ten slotte alles op het spel.

In het oog is een roman over kijken en gezien worden, over bedrog, macht, machteloosheid en verantwoordelijkheid – in het werkzame leven en in relaties. En, bovenal, over de helende kracht van de liefde.