Foto: Harry Dodge
Datum
za. 23 sep.
Tijd
20:00 - 22:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€18 / €14,40 <25 jr, student, CJP, U-pas, ILFU members
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

ILFU Book Talk: Maggie Nelson

Op 23 september is het dan zover: het eerste Nederlandse optreden van een van de meest invloedrijke schrijvers van het afgelopen decennium: Maggie Nelson. De schrijver van De Argonauten, Bluets en Over vrijheid (allen vertaald door Nicolette Hoekmeijer) gaat op het podium van ILFU uitgebreid in gesprek over haar werk dat doordrenkt is van dwarse en diepe visies op actuele onderwerpen.

Datum
za. 23 sep.
Tijd
20:00 - 22:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€18 / €14,40 <25 jr, student, CJP, U-pas, ILFU members
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

‘Eén van de opwindendste schrijvers van dit moment,’ noemde Olivia Laing (vorig jaar te gast op ILFU) Maggie Nelson. En ze is niet de enige die er zo over denkt: sinds Nelson doorbrak met haar roman De Argonauten, een boek dat zowel in vorm als inhoud bestaande ideeën over identiteit, samenlevingsvormen en verhaalvormen op z’n kop zet, is Nelson een begrip onder schrijvers én lezers.

Voor de Argonauten schreef ze al de fenomenale bundel Bluets , bespiegelingen in blauw (2009), 240 poëtische tekstfragmenten die je kunt lezen als de Nelson-variaties op de kleur blauw, een obsessie vervat in kleurrijk ontploffende gedachten en zinnen. Recent verscheen Over vrijheid, een bundel essays over ons onverwoestbare verlangen naar vrijheid, en de onmogelijke paradoxen die dit verlangen met zich meebrengt in kaders als kunst, seks, drugs en klimaat.

We zijn vereerd dat Nelson haar eerste bezoek aan Nederland bij ILFU komt vieren en daarmee de opening van ILFU op 23 september inluidt! Maggie wordt geïnterviewd door schrijver en Nelson-watcher Niña Weijers en vreugdevol toegesproken door schrijver Fleur Pierets.

Deze avond is georganiseerd door ILFU in samenwerking met Uitgeverij Atlas-Contact.

Maggie Nelson foto: Harry Dodge
Niña Weijers foto: Fjodor Buis
Fleur Pierets foto: David Degelin