margaret atwood
Foto Jean Malek
Datum
zo. 19 mrt.
Tijd
14:30 - 16:00
Locatie
TivoliVredenburg, Ronda
Prijs
€ 22,50 (members € 18)
Word member
Voertaal
Engels
Uitverkocht

ILFU Book Talk: Margaret Atwood

Datum
zo. 19 mrt.
Tijd
14:30 - 16:00
Locatie
TivoliVredenburg, Ronda
Prijs
€ 22,50 (members € 18)
Word member
Voertaal
Engels
Uitverkocht
Op 19 maart ontvangt ILFU Booker Prize-winnaar én drager van de Belle van Zuylenring Margaret Atwood, in de popzaal van TivoliVredenburg, ter gelegenheid van de publicatie van haar nieuwe verhalenbundel Old Babes in the Wood. Atwood gaat in gesprek met Janine Abbring.

Margaret Atwood, grande dame van de literatuur, auteur van meer dan vijftig boeken, tweemaal winnaar van de Man Booker Prize en ontvanger van de Belle van Zuylenring, komt eindelijk weer naar Nederland. In 2020 maakte ze voor ILFU de Belle van Zuylenlezing die ze door de Coronamaatregelen destijds via een liveverbinding vanuit Canada voordroeg. Nu zal ze er zelf zijn, live op het podium in Utrecht.  

Entreeticket + boek + lezing

Koop een ticket, inclusief een exemplaar van Margaret Atwoods nieuwste boek 'Besjes in het bos' en de bibliofiele uitgave van de Belle van Zuylenlezing. De tickets krijg je digitaal toegestuurd, de boeken kun je tijdens het evenement op 19 maart ophalen in de zaal. Het Atwood-pakket kost € 37,50 (inclusief boek ter waarde van € 25,99). Reguliere tickets kosten € 22,50 (€18 voor jonge bezoekers). ILFU members krijgen natuurlijk 20% korting, zowel op losse tickets als op het ticket+boekenpakket! 

Koop tickets
Entreeticket + boek + lezing

Margaret Atwood verwierf grote bekendheid met The Handmaid’s Tale, de dystopische roman uit 1985, die inmiddels tot een succesvolle tv-serie is verfilmd. De roman dient nog steeds als grote inspiratie voor het activistische circuit, met name in de Verenigde Staten, waar mensen de uniforms van de dienstmaagden gebruiken als symbool voor de onderdrukking van de vrouw door de staat. In 2019 verscheen het vervolg op de roman, The Testaments, waarvoor Atwood voor de tweede maal een Booker Prize ontving. 

‘I write books about possible unpleasant futures, in the hope that we will not allow these futures into reality.’ 

Margaret Atwood is een van de grootste schrijvers van onze tijd, die niet schuwt om de spanningsvelden in ons wereldbeeld te onderzoeken en ons te wijzen op hoe makkelijk een samenleving kan ontsporen.

In haar Belle van Zuylen-lezing zei ze dat we onszelf telkens weer de vraag moeten stellen hoe we willen leven. In haar romans laat ze juist ook vaak zien hoe ze het niet wil. ‘I write books about possible unpleasant futures, in the hope that we will not allow these futures into reality.’ 

In haar nieuwe verhalenbundel Old Babes in the Wood (Besjes in het bos) onderzoekt Atwood de kern van familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en wat het betekent om samen een leven door te brengen. Van twee beste vrienden die het oneens zijn over hun gedeelde verleden tot de juiste manier om te voorkomen dat iemand stikt; van een dochter die wil bepalen of haar moeder misschien een heks is tot wat te doen met geërfde relikwieën zoals paradezwaarden uit de Tweede Wereldoorlog. In het hart van dit boek ligt een schitterende reeks verhalen over een getrouwd echtpaar op hun reis, tijdens de grote en kleine momenten die een leven lang liefde bepalen – en dat wat daarna volgt. 

Op deze zondagmiddag hebben we de kans om eventjes deelgenoot te worden van Atwoods onuitputtelijke verbeelding, die ons net zo makkelijk voert langs de levens van Martha Gellhorn en George Orwell als langs een verwarde slang en een alien die menselijke sprookjes vertelt. 

Margaret Atwood gaat in gesprek met Janine Abbring.

Deze middag wordt georganiseerd door ILFU i.s.m. Uitgeverij Prometheus