Datum
za. 16 mrt.
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
Theater Kikker
Prijs
€9,50 - €19,00 (3 euro korting voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Kikker X ILFU: De kant van Ada (+ voorgesprek)

In 2018 verscheen Jij bent van mij van Peter Middendorp (shortlist Bookspot Literatuurprijs, winnaar Groninger Boekenprijs), een indringende en veelbesproken roman over personage Tille Storkema. Dertien jaar lang verzweeg de boer de verkrachting van- en moord op een zestienjarig meisje. Al die tijd leefde Tille zonder enige verdenking door, samen met zijn vrouw Ada en hun twee kinderen. Mevrouw Ogterop en schrijver Peter Middendorp schetsen in deze theatermonoloog een kwetsbaar en krachtig portret van een vrouw die moet leven met een gruwelijke waarheid.

Soort

Theater
Datum
za. 16 mrt.
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
Theater Kikker
Prijs
€9,50 - €19,00 (3 euro korting voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

In deze voorstelling wordt de kant van Ada belicht. Wat wist zij? Had Ada kunnen weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? Wat was haar aandeel, wat is haar schuld? En hoe leef je door nadat zoiets uitkomt?

Voorgesprek

De kant van Ada speelt op zaterdag 16 maart en zondag 17 maart in Theater Kikker. Op zaterdag 16 maart organiseert ILFU samen met Theater Kikker een voorgesprek met de auteur Peter Middendorp en Lotte Dunselman, die de monoloog in de voorstelling speelt.

Let op: als je bij het voorgesprek aanwezig wil zijn moet je dit los toevoegen aan je bestelling.

Dit kijkadvies wordt gegeven door het gezelschap: "Let op: 'De kant van Ada' bevat beschrijvingen van seksueel geweld en racistische uitspraken die als confronterend kunnen worden ervaren."