Datum
zo. 25 sep.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €20 (ILFU members 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Looptijd, over pelgrims en andere wandelaars

Wanderlust! Een geheel aan het wandelen gewijd programma waarin Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos, Roos van Rijswijk en Bente van de Wouw vertellen over hun onbedwingbare wandeldrift.

Datum
zo. 25 sep.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €20 (ILFU members 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Een middag vol wandel-literatuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars. Henk Schiffmacher is een van ’s werelds bekendste tatoeëerders. Hij schreef ook het reisverslag De grote Borneo-expeditie, waarvoor hij samen met Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis in Borneo op zoek ging naar de oorsprong van de tatoeage. De aanwezige auteurs zullen vertellen over de Camino naar Santiago de Compostella die Henk en Bente van de Wouw in zijn geheel en Midas gedeeltelijk liepen.

Looptijd vindt plaats op zondag 25 september, de kaartverkoop is inmiddels van start.

De tekst loopt door onder de foto's.

Henk Schiffmacher Foto: Gerard Wessel
Midas Dekkers Foto: Annaleen Louwes
Jeroen Theunissen Foto: Stephan Vanfleteren
Bente van de Wouw
Marjoleine de Vos Foto: Annaleen Louwes
Roos van Rijswijk Foto: Katja Mali
Sander de Kramer

In het tv-programma De Wandeling vertelde Dekkers: ‘Het leuke van wandelen en een bedevaart is de onthechting. Als ik wil nadenken om een boek te schrijven, blijkt dat dat vervelende lichaam van mij me tegenwerkt. Dan moet mijn lichaam naar de wc of het heeft honger. Als ik mijn lichaam een eenvoudige opdracht geef, zoals lopen, heb ik van het lichaam geen last meer. En dan hebben mijn hersenen de handen vrij om na te denken.’ Voor Bente van de Wouw had de wandeltocht naar Santiago de Compostella iets therapeutisch; na een burn-out was het trotseren van de wandelroute een manier om haarzelf juist weer bij elkaar te kunnen rapen. Jeroen Theunissen liep de andere kant op, van Zuidwest-Ierland helemaal naar Bosporus in Turkije, en deed daar verslag van zijn boek Ik = Cartograaf waarin hij terloops reflecteert op het Europa van het heden en uit het verleden, en probeert zo grip te krijgen op onze snel veranderende wereld. Daarnaast zal ook Marjoleine de Vos, fervent wandelaar en auteur van het wandelessay Je keek te ver (2020) aanwezig zijn. Gespreksleiders zijn Roos van Rijswijk en Sander de Kramer. Haal de wandelschoenen dus maar vast uit de kast!

Naast deze gesprekken met schrijvers is er muziek, een literaire pelgrimswandeling en een verhalenwedstrijd. Bezoek dezelfde dag ook de gratis ILFU Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein naast TivoliVredenburg!

Dit evenement is in samenwerking met de Camino Academie, een samenwerkingsverband van o.a. het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. https://www.caminoacademie.nl