Datum
di. 26 sep.
Tijd
15:00 - 17:00
Locatie
ILFU, Achter de Dom 14
Prijs
10,- / gratis voor ILFU leden
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

NFF X ILFU Book Club: Jaap Robben - Zomervacht

ILFU Book Club in samenwerking met het Nederlands Filmfestival rond de publiekspremière van Zomervacht. De schrijver Jaap Robben, regisseur Joren Molter en scenarioschrijver Britt Snel zijn te gast. Moderator is Gijs Wilbrink. Op dinsdagmiddag 26 september ben je welkom bij ons op de ILFU redactie voor een gesprek en interview. Dezelfde avond is de film Zomervacht te zien op het NFF, zie link onderin deze pagina (korting voor deze Book Club deelnemers en ILFU leden voor de film).

Datum
di. 26 sep.
Tijd
15:00 - 17:00
Locatie
ILFU, Achter de Dom 14
Prijs
10,- / gratis voor ILFU leden
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk werd onder andere bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zomervacht haalde de longlist International Booker Prize 2021 en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Joren Molter (1993) is regisseur, producent en scenarist. Hij volgde de Nederlandse Filmacademie en zijn eindexamenfilm In Kropsdam is iedereen gelukkig (2016) was te zien op meer dan 50 internationale filmfestivals en won meerdere prijzen. Zijn korte film Kind (2018) en televisiefilm Dòst (2018) gingen allebei in première in de Gouden Kalf-competitie van het NFF. Zijn commercial ‘Amsterdam Lacht’ is genomineerd voor The Best Social Awards 2020. In 2023 verschijnt Zomervacht, de door Joren geregisseerde verfilming van de gelijknamige roman van Jaap Robben.

Britt Snel is scenarist. Ze studeerde in 2016 af van de Nederlandse Filmacademie met In Kropsdam is iedereen gelukkig, welke op meer dan 50 filmfestivals vertoond werd. Daarna schreef ze onder andere het scenario van Dòrst (2018) en de Emmy-inzending Khate (2019). De korte animatiefilm Human Nature (2019), waarvoor zij het scenario schreef, werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Voor de verfilming van Jaap Robben's Zomervacht, die dit jaar op het NFF te zien zal zijn, heeft Britt ook het scenario verzorgd.

Jaap Robben foto: Stephan Vanfleteren