Foto: John Eikost
Datum
vr. 23 sep.
Tijd
17:00
Locatie
Tba
Prijs
Gratis
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Gratis toegang

Opening ILFU: Literature vs Traffic

Op 23 september zullen we het ILFU openen met een boekenrivier die in samenwerking met Luzinterruptus voor één dag een nog aan te kondigen straat in Utrecht zal vullen. Op dezelfde dag zullen de 10 schrijvers die de afgelopen maanden voor Woord900 en organisatie Mooie Woorden over 10 wijken van Utrecht verspreid waren hun verhalen presenteren.

Soort

festival
Datum
vr. 23 sep.
Tijd
17:00
Locatie
Tba
Prijs
Gratis
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Gratis toegang

Op 23 september verdrijft een rivier van 10.000 lichtgevende boeken voor één dag het verkeer in een straat in het centrum van Utrecht. De installatie illustreert ILFU's thema van dit jaar: de fictie bij de feiten. Met deze installatie wil kunstenaarscollectief Luzinterruptus letterlijk meer ruimte bieden aan fictie, op straat, midden in de stad. De installatie is ook bedoeld als een stil protest tegen de effecten van verkeer en vervuiling op het stadsleven, door lawaai en vervuiling te vervangen door woorden, gedichten, het ruisen van de bladzijden en zacht licht.

Foto: Gustavo Sanabira
Foto: John Eikost
Foto: Gustavo Sanabira
Foto: Lola Martinez

Zodra de kunstinstallatie geopend is maken we paden door de boekenrivier zodat mensen er ook doorheen kunnen lopen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om ook weer boeken mee te nemen. Zo krijgen de boeken nog een derde leven, bij een nieuwe eigenaar.

Diezelfde dag eindigt bij het kunstwerk de schrijf- en residentietour van 10 Utrechtse schrijvers in samenwerking met organisatie Mooie Woorden. De schrijvers presenteren hun verhaal in het thema van 900 jaar Utrecht: stad zonder muren. De opening van het festival zal tot twaalf uur duren.

Meer informatie over Mooie Woorden vind je hier, over Woord900 hier en over Luzinterruptus hier.