Yalfu-host Samya Hafsaoui, foto: Anna van Kooij
Datum
zo. 02 okt.
Tijd
14:00 - 18:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €20 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Koop tickets

YALFU 2022

Het is weer tijd voor YALFU! Op 2 oktober 2022 keert het succesvolle YA-festival terug naar TivoliVredenburg. Onze vaste host Samya Hafsaoui interviewt de beste internationale en Nederlandse YA-schrijvers over hun laatste boeken. Alle auteurs zullen na afloop signeren en er is weer een kleine YA-markt. Tickets zijn inclusief een goodiebag met o.a. twee gratis YA-boeken.

Soort

Young Adult
Datum
zo. 02 okt.
Tijd
14:00 - 18:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €20 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Koop tickets

Live op het podium voert Samya gesprekken met de Syrisch-Canadese auteur Zoulfa Katouh (As Long as the Lemon Trees Grow), de Amerikaanse Mackenzi Lee (Montague Siblings-series) en de Engelse Gina Chen (bekend van de NYT Bestseller Violet, vervloekt en verwoest). Uit Nederland en België zijn bovendien te gast: Rani de Vadder (bekend van Wattpad en haar boeken bij Hamley Books), Nadine Swagerman (Aan de andere kant van geluk) en popjournalist en debutant Stefan Raatgever (De jongen die van de klif sprong en zacht terecht kwam).

Zoulfa Katouh
Mackenzi Lee Foto: Jaime Kirby
Gina Chen
Rani de Vader
Stefan Raatgever
Nadine Swagerman Foto: Willemijn Wahl

Daarnaast is er dit jaar een panelgesprek met Booktokkers Noah de Campos Neto (@jetweedevader), Melissa Pijpers (@melissabooks) & Mylene van Musscher (@love_booksnl), helemaal gewijd aan Booktok. Zij gaan in gesprek over de rol van Tiktok, volgers, fanfiction, tiktok-communities, viral video’s en al het andere rondom de #Booktok-community.

Zoals elk jaar is er ook weer een YA-markt met dit jaar kraampjes van Letters & Lights, Books, Arts and Liberty, Bookish Goods, The Dutchess Reads, Basically Britt, Magic and Books, Ohsrslybookmarks, A Dance With Books en Inclusicards. De boekverkoop wordt dit jaar verzorgd door Broese Boekverkopers.

Let op: zondag 2 oktober is ook de Singelloop in Utrecht. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid met de auto en bus, dus check van tevoren wat de beste route is om bij TivoliVredenburg te komen. Als je met de trein komt is er geen hinder.

Het programma

13.00: YA-markt open
14.00-16:15: podiumprogramma met interviews
16.15 - 18:00u: signeersessies, meet & greets en YA-markt

Word ILFU Member!

Het ILFU zoekt leden! Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets. 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot premium video- en audiomateriaal van de voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.

Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, het YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

De presentator