Datum
zo. 01 okt.
Tijd
14:00 - 18:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€ 25,- | € 20 voor ILFU Members, CJP, jongeren (<25), student
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Uitverkocht

YALFU

Geen ILFU zonder YALFU! Het grootste en leukste YA-festival van Nederland laat TivoliVredenburg op 1 oktober 2023 weer op zijn grondvesten schudden. Hostess with the mostess Samya Hafsaoui interviewt de leukste en meest epische internationale YA & Fantasy auteurs van dit moment die speciaal voor YALFU naar Nederland zijn gekomen. En natuurlijk kan je ook weer genieten van Nederlandse top-YA-auteurs. Net als vorige jaren ligt er voor elke bezoeker weer een verleidelijke goodiebag met in elk geval een verrassingsboek voor je klaar, dus wacht niet te lang, want op=op.

Soort

Young Adult
Datum
zo. 01 okt.
Tijd
14:00 - 18:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€ 25,- | € 20 voor ILFU Members, CJP, jongeren (<25), student
Word member
Voertaal
Nederlands, Engels
Uitverkocht

Brace yourself, want de line-up voor YALFU is er weer een om je vingers bij af te likken. Onze Samya gaat met niemand minder dan Shannon Chakraborty (VS) in gesprek, bekend van haar fantasyreeks de Daevabad-trilogie (met o.a. Het Gouden Rijk). In september verschijnt er een prachtige limited edition van de Nederlandse vertaling van haar nieuwste boek De avonturen van Amina al-Sirafi. In dit eerste deel van een nieuwe fantasytrilogie pakt een wereldberoemde pirate in ruste nog één keer haar schip om een onmogelijke opdracht uit te voeren. Ook op het podium aanwezig: debutante Bea Fitzgerald uit Engeland. In haar binnenkort verschijnende debuut Girl, Goddess, Queen geeft ze een heel grappige feministische spin aan de klassieke mythe over Hades en Persephone. En natuurlijk maken we ook tijd vrij voor wat romantasy! Catherine Doyle (Ierland) en Katherine Webber (VS) zijn schrijvende schoonzussen en samen goed voor honderden pagina’s zwijmelavonturen in Cursed Crowns, dat in juni verscheen.

En dan hebben we nog een Nederlandse ster: Emmy van Ruijven! Dit jaar kwam Vloek van vuur en schaduw uit, over het superactuele thema hekserij.

Met deze line-up kan het niet anders dan dat we met z’n allen een fantastische dag gaan hebben vol romantiek, verbeelding en heerlijke verhalen waarin je helemaal weg kunt dromen.

Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij

Programma YALFU


13.00 u: deur open | YA-markt & boekverkoop door Broese

Lekker struinen over de markt met kraampjes vol boeken en must-haves voor bij die favoriete boeken.

14.00 -16:15 u: podiumprogramma met interviews

Op het podium gaat onze host Samya Hafsaoui in gesprek met internationale en Nederlandse YA-auteurs en nodigt ze bezoekers uit om hun prangende vragen aan de auteurs te stellen.

16.15 - 18:00 u: signeersessies en YA-markt & boekverkoop

Ruim de tijd om boeken te kopen, laten signeren, te shoppen op de markt en natuurlijk je gratis goodiebag op te halen.