'Wie vertelt het verhaal?' Ali Smith in gesprek met Annelies Beck

Tijdens ILFU Exploring Stories 2023 ging Ali Smith in gesprek met Annelies Beck over Smiths roman Gezelschap (2022). De auteur las voor uit de roman, en vertelde vervolgens hoe belangrijk het is om altijd te beseffen wie een bepaald verhaal vertelt – who gets to tell the story, that's the question. In onderstaand fragment spreken Smith en Beck tevens over de verschillende versies van jezelf die iedereen in zich draagt, en de vraag of literatuur uiteindelijk niet altijd politiek is.

Tags

Exploring Stories Interview

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Ali Smith op Exploring Stories 2023

De Schotse schrijver Ali Smith heeft als geen ander de vinger aan de pols van de tijd – haar werk getuigt van oprechte betrokkenheid bij wat er speelt in de wereld. Ze schrijft over onderwerpen als gastvrijheid, gender, klimaat en sociale verhoudingen en altijd met een warme, menselijke blik. Bij velen werd ze bekend door haar vier-seizoenenreeks Herfst, Winter, Lente en Zomer, afgelopen jaar verscheen haar eerste nieuwe boek sindsdien, Gezelschap. ‘Denk je niet dat boeken om gastvrijheid draaien? Ik verwelkom je in mijn verhaal’. Smith ging over haar werk in gesprek met journalist Annelies Beck.

Joost de Vries van De Groene Amsterdammer hield een inleiding over Smiths werk.

ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken

Voor slechts €4,50 per maand ben je al ILFU Member en heb je toegang tot ons gehele video-archief. Bovendien krijg je 20% op onze events, én steun je de schrijvers, essayisten en dichters die bijdragen aan ons platform.

Meer over het ILFU Membership
ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken