Francine Oomen en Tatjana Almuli over schrijven als middel voor traumaverwerking

Hoe doorbreek je de keten van familietrauma? En welke functie kan schrijven hebben bij traumaverwerking? Francine Oomen en Tatjana Almuli gingen op Exploring Stories 2023 met elkaar in gesprek over rouw, verborgen herinneringen en het missen van een moeder. Er was sprake van herkenning in elkaars verhalen en zelfs van een beetje fangirling.

Tags

Exploring Stories Intergenerationeel trauma
Foto: Daisy Ranoe

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Een hele generatie groeide op met haar Hoe overleef ik-reeks, en nu heeft Francine Oomen een boek geschreven voor haar vroegere lezers: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, over zo’n beetje alles waar twintigers en dertigers van nu tegenaan lopen. In 2021 verscheen een graphic novel voor volwassenen van Oomens hand, Hoe overleven we?, een autobiografische zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik en hoe de keten te doorbreken.

Een van Oomens vroegere lezers is journalist en schrijver Tatjana Almuli, van wie Ik zal je nooit meer verscheen, een persoonlijke roman over uitgestelde rouw en familiegeheimen. Oomen en Almuli gingen in gesprek over het missen van een moeder, intergenerationeel trauma, de vraag hoe je omgaat met verborgen herinneringen, en worden wie je wil zijn ondanks én dankzij je jeugd.

ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken

Voor slechts €4,50 per maand ben je al ILFU Member en heb je toegang tot ons gehele video-archief. Bovendien krijg je 20% op onze events, én steun je de schrijvers, essayisten en dichters die bijdragen aan ons platform.

Meer over het ILFU Membership
ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken