Polyamorie is geen nieuwe trend, alleen een nieuwe naam

Tijdens het gesprek tussen auteurs Minke Douwesz en Daniel Schreiber op Exploring Stories 2023 bleek dat de romantische relaties van nu helemaal niet zoveel verschillen met de romantiek van vroeger. Een verhouding aangaan met meerdere mensen tegelijk is namelijk iets van alle tijden. En datingapps oppervlakkig? Volgens Daniel Schreiber was het in de tijd van Jane Austen ook gewoon één grote marktplaats.

Tags

Relaties Exploring Stories Queer
Foto: Maarten Mooijman

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Tijdens ILFU Exploring Stories 2023 gingen Daniel Schreiber en Minke Douwesz met elkaar in gesprek hoe het is om alleen te leven

80.000 exemplaren werden er in Duitsland verkocht van Allein en daarmee is dit veruit het meest succesvolle boek van Daniel Schreiber (1977). Altijd al schreef hij persoonlijke essays, onder meer over zijn alcoholverslaving, zijn homoseksualiteit en Thuis, over zijn jeugd in de DDR en het gevoel ergens thuis te zijn. Maar in Alleen, door Jos van Kan in het Nederlands vertaald, bleken heel veel mensen zich te herkennen. Alleen leven staat ook centraal in de roman Het laatste voorjaar van Minke Douwesz (1962). In deze roman volgen we een lerares Duits die na de vroege dood van haar geliefde alleen achter blijft en op de fiets naar Jalta op de Krim vertrekt om het woonhuis Tsjechov te bezoeken.

ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken

Voor slechts €4,50 per maand ben je al ILFU Member en kun je al onze programma's terugkijken. Dat zijn eindeloze uren aan diepgaande gesprekken over literatuur, poëzie, filosofie en onze samenleving.

Probeer het Membership nu een maand gratis
ILFU Members kunnen het hele gesprek terugkijken