Presentatrice Jellie Brouwer (59) overleden

Presentatrice en interviewer Jellie Brouwer is op 59-jarige leeftijd overleden. Ruim twintig jaar was zij een van de vaste presentatoren van het radioprogramma Kunststof, waarin gasten een uur worden geïnterviewd. Daar interviewde zij een tal van schrijvers, waaronder Cees Nooteboom, Marieke Lucas Rijneveld, Ernest van der Kwast en Jamal Ouariachi.

Tags

In Memoriam Book talk Interview
Jellie Brouwer op ILFU 2020

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Prachtige interviews

Brouwer stond bekend om haar zeer persoonlijke gesprekken. De NTR staat dan ook stil bij haar 'prachtige interviews', evenals haar 'enorme collegialiteit.' De omroep plaatste een In Memoriam op hun website. In de Volkskrant zei Brouwer zelf een aantal jaar geleden over haar interviewstijl: ‘Ik wil niet toetsen of mijn gasten deugen, maar ben nieuwsgierig naar hun drijfveren. Naar de grote dingen in het leven: vriendschap, liefde en de dood.’

In 2020 voerde Brouwer op ILFU een erg mooi gesprek met schrijver Isabel Allende, over haar rijke oeuvre en haar roman Bloemblad van zee die eerder dat jaar verscheen. Ook schoven dichter Hagar Peeters en hoogleraar Maarten Steenmeijer aan.

Het gesprek is hieronder terug te kijken.

Jellie Brouwer in gesprek met Isabel Allende

Deze Book Talk, normaal exclusief voor ILFU Members, is nu tijdelijk voor iedereen terug te kijken.

Over Isabel Allende

Isabel Allende is een van de meest gelezen en geliefde schrijvers ter wereld. Haar grote succes kwam al met haar eerste roman uit 1982, Het huis met de geesten, verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol. Sindsdien schreef ze ruim twintig bestsellers en verkocht ze meer dan 74 miljoen boeken.

Naast haar werk als schrijver besteedt Isabel Allende veel van haar tijd aan mensenrechtenorganisaties en richtte ze een stichting op na de dood van haar dochter Paula, over wie ze het gelijknamige ontroerende, bewogen boek schreef. De stichting geeft bijdragen aan tientallen organisaties wereldwijd vooral gericht op het welzijn van vrouwen en meisjes. In 2014 ontving ze van president Barack Obama de Presidential Medial of Freedom, de hoogste Amerikaanse burgerlijke onderscheiding.