ILFU Verhalenwedstrijd voor álle vertelvormen

Maak kans op 5000 euro voor het beste verhaal, van proza tot film, van muziek tot TikTok video’s.

Foto: Maarten Mooijman

Het ILFU (International Literature Festival Utrecht) schrijft voor de derde keer een landelijke verhalenwedstrijd uit, waarin verhalen in alle mogelijke vormen welkom zijn. De ILFU Verhalenwedstrijd is de eerste interdisciplinaire verhalenwedstrijd van Nederland, waaraan verhalenvertellers in alle genres mee kunnen doen. Het thema van de wedstrijd van dit jaar is, gelijk aan de rest van het festival, De fictie bij de feiten. Je verhaal sluit aan op dit thema en is niet langer dan drie minuten in audio/video, of 1000 woorden in geval van een tekst. Je kunt kiezen uit vijf categorieën om in mee te doen: Proza, Audio, Beeld, Spoken Word en Poëzie.


Inzenden kan t/m 4 september via verhalenwedstrijd.ilfu.com en de hoofdprijs bedraagt €5.000. Tijdens het festival (23 september t/m 8 oktober) worden de genomineerden en winnaars bekendgemaakt. Behalve op een geldprijs van €5.000 (en categorieprijzen van €1.000 voor de vijf afzonderlijke categorieën) maken inzenders dus kans op een groot publiek voor hun verhaal, onder meer tijdens de uitreiking in TivoliVredenburg. 

Foto: Maarten Mooijman


De ILFU Verhalenwedstrijd is een initiatief van ILFU, het grootste literaire festival van Nederland. Het ILFU vindt plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022. Het thema van ILFU 2022 is De fictie bij de feiten. Wij zijn ervan overtuigd dat fictie ertoe doet en delen daarom de verhalen van een zo groot mogelijke verscheidenheid aan schrijvers.