Word vrijwilliger!

ILFU vindt dit jaar plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met grote literaire namen op het podium en een afwisselend programma vol poëzie, fictie, non-fictie en gezelligheid. Wil jij ons helpen om hier een onvergetelijk festival van te maken? Geef je dan via onderstaand formulier op als vrijwilliger.

We zoeken vrijwilligers voor onze grote evenementen, én voor het grootse boekenkunstwerk: de boekenrivier Literature vs Traffic van LuzInterruptus.

Foto: Maarten Mooijman

Wil jij helpen om van deze editie van ILFU en De Nacht van de Poëzie weer een succes te maken? Weet je van aanpakken en lijkt het je leuk om de organisatie van dit literaire festival achter de schermen mee te maken? Dan kunnen we je hulp tijdens deze twee weken goed gebruiken met:

  • overdag de op- en afbouw van het podium, het inrichten van de (backstage)ruimtes, het verkopen van kaartjes etc.

  • ’s avonds mensen verwelkomen, kaartjes controleren, verslaglegging, als zaalwacht, runner etc.

We hebben een lichte voorkeur voor vrijwilligers die meerdere middagen en/of avonden aanwezig kunnen zijn.

Als vrijwilliger tijdens het International Literature Festival Utrecht:

  • ontvang je een speciaal ILFU t-shirt;

  • doe je relevante ervaring op in de literaire sector;

  • krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij een groot literair festival;

  • leer je nieuwe, gezellige mensen kennen;

  • krijg je de gelegenheid om voor en na je dienst programma’s bij te wonen. Ook als je helpt met op- en afbouw, mag je natuurlijk bij een festivalavond aanwezig zijn.

Heb je interesse? Fijn! Meld je aan via onderstaand formulier:

Literature vs. Traffic

Op 23 september verdrijft een rivier van 10.000 lichtgevende boeken voor één dag het verkeer in een straat in het centrum van Utrecht. De installatie illustreert ILFU’s thema van dit jaar: de fictie bij de feiten. Met deze installatie wil Luzinterruptus letterlijk meer ruimte bieden aan fictie, op straat, midden in de stad.

Lees meer over het kunstwerk
Literature vs. Traffic

ILFU van 23 september t/m 8 oktober

Dit jaar staat het festival in het teken van de fictie bij de feiten. Van Exploring Stories tot YALFU en van literaire meester Maya Angelou tot de Nacht van de Poëzie: het worden weer twee magische en inspirerende weken vol verhalen en poëzie.

Bekijk de festivalpagina