Foto: Maartje Geel
Datum
wo. 04 okt.
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€18,- | €14,40 <25 Jr, Student, CJP, U-Pas, ILFU Members
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Mensje van Keulen: 50 jaar schrijverschap

De Van Keulen Karavaan: een feestelijk programma naar aanleiding van ruim een halve eeuw schrijverschap van Mensje en de nieuwe uitgave Alles raak, Mensje van Keulen gedundrukt. Met Andrea van Pol, Maartje Wortel, Manon Uphoff, Henk Spaan e.v.a.

Datum
wo. 04 okt.
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€18,- | €14,40 <25 Jr, Student, CJP, U-Pas, ILFU Members
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Mensje van Keulen schittert doorgaans door bescheidenheid, maar deze avond zetten we haar volop in het licht. Dat doet ook uitgeverij Van Oorschot, die haar dit jaar opneemt in fraaiste literaire eregalerij van Nederland: hun welgevormde dundrukreeks, waar louter onverbiddelijke bestsellericonen hun flinterdun gedrukte troon vinden.

Het past bij de enigmatische Mensje van Keulen dat we dit jaar haar 51-jarige schrijverschap vieren, 50 is zo, tja, gewoontjes. Ze debuteerde vol overgave, in 1972 dus, met de roman Bleekers zomer waarin ze meteen al haar genadeloze en toch compassievolle röntgenblik door de mensheid laat stralen en hoofdpersoon Willem ‘Willie’ Bleeker zijn eigen, nogal kreukelige, ‘Summer of love’ in Amsterdam laat beleven. Van Keulen trakteerde ons daarna op meeslepende romans als Overspel en Engelbert en ontpopte zich als een waarlijke auctrix universalis: ze schreef kinderboeken, korte verhalen, poëzie en satire, publiceerde autobiografische boeken, dagboeken en bekoorlijke verhalen over katten. In 2014 werd haar, terecht, de Constantijn Huygensprijs toebedeeld.

En nu dan een dundruk en een feestavond. We kunnen nog niet te veel verklappen over wat er allemaal te gebeuren staat (want het is óók een verrassingsavond), maar een heerlijk boeket aan sprekers, onder wie de al even enigmatische Maartje Wortel, zal zich op feestelijke wijze uitlaten over de vele facetten van Van Keulens schrijverschap, en over de Mens(je) van Keulen zelf natuurlijk.

Andrea van Pol zal de avond presenteren.

Mensje van Keulen - Foto: Annaleen Louwes
Maartje Wortel - Foto: Joost Joossen
Manon Uphoff- Foto: Frank Ruiter
Andrea van Pol - Foto: Darren Smith
Henk Spaan - Foto: Frank Ruiter

Lees alvast:

Programmamaker Daphne de Heer op bezoek bij Mensje van Keulen (en kat Bosi)

Lees het artikel
Lees alvast: