Foto Oomen: Carlijne Pieters, Foto Almuli: Aline Bouma
Datum
za. 30 sep.
Tijd
15:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Francine Oomen en Tatjana Almuli over intergenerationeel trauma

Hoe doorbreek je de keten van familietrauma? Francine Oomen en Tatjana Almuli gaan met elkaar in gesprek over rouw, verborgen herinneringen en het missen van een moeder.

Soort

Exploring Stories
Datum
za. 30 sep.
Tijd
15:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Een hele generatie groeide op met haar Hoe overleef ik-reeks, en nu heeft Francine Oomen een boek geschreven voor haar vroegere lezers: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, over zo’n beetje alles waar twintigers en dertigers van nu tegenaan lopen. In 2021 verscheen een graphic novel voor volwassenen van Oomens hand, Hoe overleven we?, een autobiografische zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik en hoe de keten te doorbreken. Een van Oomens vroegere lezers is journalist en schrijver Tatjana Almuli, van wie recent Ik zal je nooit meer verscheen, een persoonlijke roman over uitgestelde rouw en familiegeheimen. Oomen en Almuli gaan in gesprek over het missen van een moeder, intergenerationeel trauma, de vraag hoe je omgaat met verborgen herinneringen, en worden wie je wil zijn ondanks én dankzij je jeugd. Moderator: Roos van Rijswijk. 

De ontmoeting tussen Oomen en Almuli is onderdeel van het festivalprogramma Exploring Stories. Je koopt een ticket voor de hele dag en bepaalt zelf welke schrijversgesprekken je wilt bijwonen. Je toegangsbewijs is dus geldig voor de gehele dag en alle programma’s. Reserveren voor een bepaald onderdeel is niet mogelijk; programma's kun je bijwonen zolang er ruimte in de betreffende zaal is.