Datum
za. 30 sep.
Tijd
13:00 - 21:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
22,50 (members €18/ <25 €12,50)
Word member
Voertaal
English, Nederlands
Koop tickets

Exploring Stories

Exploring Stories is de grote festivaldag van ILFU met meer dan 20 internationale schrijvers in 4 zalen, signeersessies, muziek en gesprekken over de grote thema’s van onze tijd. Met: Jeanette Winterson, Ayọ̀bámi Adébáyọ̀, Daniel Schreiber, Kamila Shamsie, Nora Ikstena, Julie Meyerson, Trudy Dehue, David van Reybrouck, Martha Claeys e.v.a. De komende maanden maken we veel nieuwe namen bekend!

Datum
za. 30 sep.
Tijd
13:00 - 21:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
22,50 (members €18/ <25 €12,50)
Word member
Voertaal
English, Nederlands
Koop tickets

Voor de derde keer brengt ILFU op Exploring Stories uitzonderlijke schrijvers en denkers van over de hele wereld samen. Ontmoet je favoriete auteurs, ontdek nieuwe stemmen en laat je inspireren door hun literaire blik op de wereld. Je gaat gegarandeerd met een stapel nieuwe boeken naar huis.

Bekijk hier een impressie van eerdere edities van Exploring Stories. (Tekst gaat verder na de video).

Exploring Stories is een festivaldag vol programma’s in vier zalen, die aanvoelt als een ontdekkingstocht. Op verschillende podia in TivoliVredenburg hoor je gesprekken met auteurs, journalisten en denkers uit alle windstreken die hun verhalen en gedachten over de wereld van nu met ons delen. Fictie- en non-fictieschrijvers, journalisten, politici, dichters en filosofen ontmoeten elkaar voor gesprekken over dé thema’s van deze tijd, zoals klimaatverandering, racisme, feminisme en het gevaar van AI. Daarnaast onderzoeken we ook de onderliggende sociale factoren die ons leven bepalen zoals eenzaamheid, vriendschap in tijden van polarisatie en de vraag hoe we met zaken als trots, (on)macht en jaloezie omgaan. 

Fixdit, Exploring Stories 2022 Foto: Boris Cornelissen
Raven van Dorst, Exploring Stories 2022 Foto: Boris Cornelissen
Olivia Laing signeert, Exploring Stories 2022 Foto: Boris Cornelissen
Exploring Stories 2022, Foto: Anna van Kooij
Mirjam van Hengel, Doireann Ní Ghríofa, Ester Naomi Perquin, foto: Boris Cornelissen
Exploring Stories 2022, Foto: Boris Cornelissen
Exploring Stories 2022, Foto: Anna van Kooij
Dalilla Hermans, Aldith Hunkar, Sharon Dodua Otoo, Foto: Anna van Kooij
Exploring Stories 2022, Foto: Anna van Kooij
Sinan Çankaya, Foto: Boris Cornelissen

We leven in een complexe tijd waarin we in real time op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen en gebeurtenissen. Literatuur is een katalysator. Door de extra laag van de verbeelding zijn we in staat om ons heden, verleden en de toekomst daadwerkelijk voor te stellen. We kunnen de wereld zien door de ogen van anderen, in andere tijden of andere werelddelen. We nemen kennis van de feiten, maar we worden geraakt door de fictie. 

De chemie tussen de literaire schrijvers en de nonfictie-auteurs, die ontstaat zodra de polen van hun denkwerelden elkaar raken, maakt het bijwonen van Exploring Stories tot een unieke belevenis. Het levert een rijkdom aan verdieping en nieuwe inzichten op die Exploring Stories tot een onvergetelijke ervaring maakt.

De auteurs treden op 30 september op, tussen 13:00-22:00 uur. Uw toegangsbewijs is geldig voor de gehele dag en alle programma's (zolang er ruimte in de betreffende zaal is). Op dit moment is het optreedschema van de auteurs nog niet gemaakt. Begin september is het blokkenschema bekend. Dat zullen we communiceren op deze pagina. Kaartkopers krijgen t.z.t een e-mail met het tijdschema.

Lees je vast in

Festivalprogrammeur Daphne de Heer blikt alvast vooruit op Exploring Stories en stelt je gerust: ook al is het onmogelijk om met zo’n bomvol programma alles mee te maken, er overkomen je altijd weer kleine wondertjes. "Julie Myerson, één wolk Britse welbespraaktheid, heeft het voor elkaar gekregen het onuitsprekelijke op papier te krijgen: hoe blijf je trouw aan je kind en aan jezelf wanneer dat kind een destructief levenspad kiest? Van schuld en boete tot falende jeugdzorg in haar thuisland en het onze, het zal allemaal aan bod komen."

Lees Daphne's artikel hier
Lees je vast in