Datum
ma. 04 jul.
Tijd
19:00
Locatie
ILFU Redactie, Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (€30 incl. boek) (members gratis)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

ILFU Book Club: Mariken Heitman Wormmaan

Deze maand staat Wormmaan centraal in de ILFU boekenclub. Op maandag 4 juli ben je welkom bij ons op de ILFU redactie voor een live Book Club om samen met Mariken Heitman te praten over haar roman.

Soort

Book Club
Datum
ma. 04 jul.
Tijd
19:00
Locatie
ILFU Redactie, Achter de Dom 14, Utrecht
Prijs
€10 (€30 incl. boek) (members gratis)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

De ILFU Boekenclub is deze maand gewijd aan Wormmaan, de roman waarmee Mariken Heitman de Libris Literatuur Prijs won. Het is een roman waarin natuur en cultuur tegen elkaar afgewogen worden en onze voorouders tot ons spreken. Hoofdpersonage Elke ziet een overeenkomst tussen de manier waarop zij een erwt probeert te cultiveren en de manier waarop de maatschappij haar op een bepaalde manier lijkt te willen vormen - een vorm waarin zij zich niet thuis voelt. Want als we alles categoriseren en proberen te vormen naar wat we denken dat het zou moeten zijn, blijft er dan niet een verschraalde wereld over? En is die drang naar categorisering en identificering iets wat inherent is aan de mens? Op dit soort vragen zullen we de ingaan bij de ILFU Boekenclub. De komen weken verschijnen er artikelen van Femke Essink waarin dieper ingegaan wordt op verschillende thema's uit de roman. In de comments onder de artikelen kun je je eigen leeservaring delen en op 4 juli sluiten we de ILFU Boekenclub samen met Mariken en Femke af in Utrecht.

ILFU Boekenclub met Mariken Heitman en Femke Essink
Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: 10,- (of 30,- incl. Wormmaan), inclusief koffie en thee
Prijs Members: gratis (reserveer je plek via het Mijn ILFU Dashboard)

Lees mee in de wekelijkse ILFU Boekenclub

Femke Essink begeleidt de ILFU Book Club over Wormmaan van Mariken Heitman online in drie afleveringen, waarop je kunt reageren in de comments. Elke week is er een nieuw artikel waarin Essink dieper ingaat op verschillende thema's uit het boek die aanzetten tot nadenken.

Lees hier de eerste aflevering over Wormmaan
Lees mee in de wekelijkse ILFU Boekenclub