Datum
zo. 29 sep.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
De Utrechtse Boekenbar (Westerkade 2, 3511 HA Utrecht)
Prijs
€7,50 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Koop tickets

ILFU Book Club: Alana S. Portero

For English, click here.

Tijdens ILFU 2024 hosten we maar liefst twee Book Clubs. Het format van een ILFU Book Club is als volgt: een moderator gaat in gesprek met de leesclubdeelnemers en tijdens het tweede uur van de Book Club schuift de auteur zélf aan – om alle overgebleven vragen over diens boek te beantwoorden! Op zondagavond 29 september ben je welkom bij De Utrechtse Boekenbar om met een groep lezers en met Alana S. Portero zelf over Slechte gewoontes (Meridiaan uitgevers, vertaald door Annet van der Heijden en Alyssia Sebes) te praten. Moderator is Teddy Tops.

Soort

Book Club
Datum
zo. 29 sep.
Tijd
19:00 - 21:00
Locatie
De Utrechtse Boekenbar (Westerkade 2, 3511 HA Utrecht)
Prijs
€7,50 (gratis voor ILFU Members)
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Koop tickets

ILFU Book Club met Alana S. Portero

Adres: Westerkade 2, 3511 HA Utrecht (De Utrechtse Boekenbar)
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: €7,50 (gratis voor ILFU Members)

Over Slechte gewoontes

Alana S. Portero – Slechte gewoontes (2024) | Meridiaan Uitgevers

'De hoofdpersoon van Slechte gewoontes lijkt vermoedelijk meer op jou dan de actualiteit je wil doen geloven. Wie stelt zichzelf niet duizend vragen tijdens het opgroeien, wie is níet soms bang, wie lijdt níet soms vanwege de liefde?'

Alana S. Portero

Slechte gewoontes (2023) vertelt het verhaal van trans vrouw Alana, die als meisje-gevangen-in-een-jongenslichaam opgroeit in een ‘slechte wijk’ (vervallen huizen, gebrek aan infrastructuur en heroïneverslaving overal) van Madrid in de jaren ‘80 en ‘90. Het meisje doet enorm haar best om zichzelf en de rest van de wereld te begrijpen, maar wordt voortdurend geconfronteerd met een wereld waar zij niet in past. Een rauw, maar hoopvol boek, vol kleurrijke queer personages. Pedro Almodóvar is fan, en dat is niet gek als je leest hoe beeldend, soms sprookjesachtig het geschreven is. Dankzij Slechte gewoontes, dat onmiddellijk een bestseller werd, behoorde Alana S. Portero (1978) in één klap tot de voorhoede van de Spaanse literaire scene. 

'In de uitgeverswereld is het boek al een hit – de rechten zijn aan elf landen verkocht – maar onder queer lezers zal het boek een klassieker worden.’

Bart Nijensteen, Athenaeum Boekhandel

Over Alana S. Portero

Foto: Jaime Llamas en Baěrbara Lara

Alana S. Portero (1978) is een Spaanse schrijver, dichter en regisseur. Ze schrijft over cultuur, feminisme en LHBT-activisme, met speciale aandacht voor trans vrouwen. Ze geldt als een prominente stem in de hedendaagse Spaanse literatuur en in de activistische wereld. Portero is ook mede-oprichter van het theatergezelschap STRIGA. Na meerdere poëziebundels is Slechte gewoontes Portero’s debuutroman. Het boek was gelijk een hit onder uitgevers en is naar elf talen vertaald.