Foto: Sam Churchill
Datum
za. 30 sep.
Tijd
19:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

ILFU Book Talk: Jeanette Winterson

In dit avondprogramma, een Book Talk, gaat Jeanette Winterson met Aldith Hunkar over haar nieuwe bundel met spookverhalen: De nachtzijde van de rivier. Roos van Rijswijk spreekt een laudatio uit.

Soort

Exploring Stories
Datum
za. 30 sep.
Tijd
19:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Engels
Koop tickets

De Britse literaire grootheid Jeanette Winterson treedt tijdens Exploring Stories maar liefst twee keer op. In dit avondprogramma, een Book Talk, gaat Winterson met Aldith Hunkar over haar nieuwe bundel met spookverhalen: De nachtzijde van de rivier. De Nederlandse vertaling verschijnt in september bij uitgeverij Pluim – een maand vóór de Engelstalige editie, dus dit gesprek is een absolute primeur. Uitgangspunt van Wintersons nieuwe bundel: wij mensen zijn dan misschien wel veranderd, maar onze spoken niet. Ze leven in onze apps en dolen door de metaverse, ze spoken rond door onze herinneringen en zoeken naar manieren om ons te verleiden en om wraak te nemen. Luisteren we wel goed genoeg naar onze spoken?

Roos van Rijswijk, die ook een bundel spookverhalen publiceerde (Wat ben ik meer dan stilte), spreekt een laudatio uit.

De Book Talk met Jeanette Winterson is onderdeel van het festivalprogramma Exploring Stories. Je koopt een ticket voor de hele dag en bepaalt zelf welke schrijversgesprekken je wilt bijwonen. Je toegangsbewijs is dus geldig voor de gehele dag en alle programma’s. Reserveren voor een bepaald onderdeel is niet mogelijk; programma's kun je bijwonen zolang er ruimte in de betreffende zaal is.