Foto: Michael Kooren
Datum
za. 01 okt.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €17,50 (ILFU members, CJP, Jongeren (<25 jr), U-pas)
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Koop tickets

Exploring Stories

Schrijvers en denkers over de actuele en urgente thema’s van onze tijd.

Datum
za. 01 okt.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€25 / €17,50 (ILFU members, CJP, Jongeren (<25 jr), U-pas)
Word member
Voertaal
Nederlands, English
Koop tickets

We willen met Exploring Stories aantonen dat literatuur wat ons betreft thuishoort in het hart van het publieke debat. Literatuur begint immers waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en verhalen ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. 

Dit jaar gaan er weer fictieschrijvers in gesprek met journalisten, filosofen en wetenschappers over onderwerpen als klimaat, ongelijkheid, oud en nieuw kolonialisme, feminisme en de oorlog in Oekraïne. Tot de schrijvers behoren onder meer Olivia Laing, Oksana Zaboezjko, Sasha Marianna Salzmann, Sharon Dodua Otoo, Tash Aw, Ayelet Gundar-Goshen, Inge Schilperoord en de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde Doireann Ní Ghríofa. Daarnaast gaan Natalie Haynes en Madeline Miller met elkaar in gesprek over het vrouwelijk perspectief in de Griekse mythologie.

Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten voor de updates over de line-up, tickets en onderwerpen van dit jaar.

Olivia Laing (foto: Sophie Davidson)
Doireann Ní Ghríofa (foto: Al Higgins)
Tash Aw (foto: Stacy Liu)
Sharon Dodua Otoo (foto: Ralf Steinberger)
Ayelet Gundar-Goshen (foto: Philippe Mastas)
Madeline Miller (foto: Nina Subin)
Natalie Haynes (foto: Dan Mersh)
Oksana Zaboezjko (foto: Pavlo Botanov)
Sasha Marianna Salzmann (foto: Heike Steinweg)
Inge Schilperoord (foto: Keke Keukelaar)

Word ILFU Member!

Het ILFU zoekt leden! Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot premium video- en audiomateriaal van de voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.