Datum
za. 01 okt.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Word member
Voertaal
Engels, Nederlands
Koop tickets

ILFU Exploring Stories

Schrijvers en denkers over de actuele en urgente thema’s van onze tijd.

Soort

Festival
Datum
za. 01 okt.
Tijd
13:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Word member
Voertaal
Engels, Nederlands
Koop tickets

We willen met Exploring Stories aantonen dat literatuur wat ons betreft thuishoort in het hart van het publieke debat. Literatuur begint immers waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en verhalen ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. 

Vorig jaar waren er boeiende gesprekken over klimaatverandering, sociale ongelijkheid, racisme en criminaliteit, gevoerd door schrijvers als Lale Gül en Ayaan Hirsi Ali, Samya Hafsaoui en Roxane Gay, Manon Uphoff en Caroline Lamarche en Sinan Çankaya en Édouard Louis.

Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten voor de updates over de line-up, tickets en onderwerpen van dit jaar.

Word ILFU Member!

Het ILFU zoekt leden! Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets. 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot premium video- en audiomateriaal van de voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.