Datum
do. 05 okt.
Tijd
20:30
Locatie
Theater Kikker
Prijs
Van € 7,00 tot € 14,00 (ILFU leden 20% korting met code)
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht

Kikker X ILFU: Who's afraid of Oscar Wilde

Theatervoorstelling door Compagnie Red Yellow & Blue, te zien op 3 t/m 6 oktober in Theater Kikker. Na afloop van de voorstelling op 5 oktober organiseert ILFU een nagesprek met met theatermaker Daan van Bendegem en schrijver Renée van Marissing.

Soort

Theater
Datum
do. 05 okt.
Tijd
20:30
Locatie
Theater Kikker
Prijs
Van € 7,00 tot € 14,00 (ILFU leden 20% korting met code)
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht

In Who’s afraid of Oscar Wilde strandt de kinderwens van Vera en Sinem, wanneer ze erachter komen dat ze beiden eigenlijk een kind willen dragen om ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel van het stel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen Vera en Bram een oplossing voor de onvervulde kinderwens aan hun partners. Een outside the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun partners gaat vallen.

Compagnie Red Yellow & Blue geeft in deze voorstelling een respectvolle knipoog naar het beroemde relatiedrama van Edward Albee en maakt er een actuele keukentafelkomedie van over millennials en hun relatieperikelen. Daan van Bendegem schetst met rake dialogen een portret van vier queer dertigers die worstelen met de uitdagingen die het leven hen voorschotelt. Soms treurigmakend, maar vooral ook lachwekkend herkenbaar.

Nagesprek donderdag 5 oktober
Na afloop van de voorstelling op donderdag 5 oktober organiseert Theater Kikker samen met ILFU een nagesprek, met theatermaker Daan van Bendegem en schrijver Renée van Marissing. Van Marissings roman Onze kinderen gaat over familiebanden, ouders en kinderen en redenen om al dan niet DNA/ genen door te willen geven aan een kind. Moderator is Eke Krijnen, schrijver en docent aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft veel opiniestukken over queer ouderschap en zet zich in voor een meerouderschapswet. Momenteel werkt ze aan een boek hierover, dat in januari zal verschijnen bij Atlas Contact.

De voorstelling is te zien op 3 - 4 - 5 - 6 oktober in Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht.

Concept en tekst - Daan van Bendegem
Spel - 
Eline van Gils, Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Tobe Vandekerckhove
Eindregie - 
Ellen Goemans
Productie - Anna Huizing
PR - Dagmar Bokma
Zakelijke leiding -
 n’ More / Ellen van Bunnik

Eke Krijnen- foto: Fjodor Buis
Daan van Bendegem - foto: Nicolien van der Veer