Foto: Merlijn Doomernik
Datum
wo. 31 mei
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
17,50
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Literair kwartet met Arnon Grunberg

Een avond over literaire kritiek.

Soort

Boekpresentatie
Datum
wo. 31 mei
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
17,50
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Een avond ter ere van de verschijning van Arnon Grunbergs nieuwste essaybundel Waarheidsliefde en biefstuk, een thematische bundeling van zijn essays over lezen en schrijven. Zo’n 25 jaar al schrijft Arnon Grunberg over literatuur, over de effecten die het lezen op hem heeft, over de vraag hoe je de tekst moet beoordelen. Deze bundeling is een rijke selectie van die essays.

Tijdens deze avond gaat Arnon in gesprek met diverse sprekers over de ontwikkelingen in de literaire kritiek. Hoe is het gesteld met de serieuze literaire kritiek? Hoe gaan we om met veranderingen in de literaire wereld, en met de rol die literatuur in de samenleving speelt? Grunberg heeft hiervoor de volgende sprekers uitgenodigd: journalist en literatuurcriticus Dieuwertje Mertens, recensent en essayist Charlotte Remarque en criticus bij NRC Handelsblad Arnold Heumakers.

ILFU-leden krijgen 20% korting met speciale kortingscode. Check je mail van 14 mei.

Waar kunst aan moet voldoen: mensenhaat, hoffelijkheid, assimilatie

Arnon Grunbergs nieuwste boek Waarheidsliefde en biefstuk is een thematische bundeling van zijn essays over lezen en schrijven. Hij schrijft over het vertrouwen van de lezer, de schrijver als bemiddelaar en de verschijningsvormen van het taboe in de literatuur, maar ook over 'de gevaarlijke roman' en de literatuur als redding en fatale verleider. Lees hier alvast het essay 'Bij wijze van poëtica: Mensenhaat, hoffelijkheid, assimilatie', waarin Grunberg een poging doet om zijn literatuuropvatting te formuleren.

Lees hier
Waar kunst aan moet voldoen: mensenhaat, hoffelijkheid, assimilatie