Inschrijvingen voor de C.C.S. Cronestipendia 2024 geopend

Utrechtse schrijvers opgelet: de inschrijvingen voor de C.C.S. Cronestipendia 2024 zijn vanaf nu geopend. De Gemeente Utrecht loont in samenwerking met ILFU jaarlijks drie prijzen van €3000 uit aan de meest beloftevolle Utrechtse auteurs om een volgende publicatie mogelijk te maken. Proza, poëzie, non-fictie, kinderboeken, columns, alle genres komen in aanmerking. We willen je van harte aanmoedigen om je aan te melden.

Beeld: Maarten Mooijman

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Over de C.C.S. Cronestipendia

De C.C.S. Cronestipendia zijn vernoemd naar de Utrechtse prozaschrijver C.C.S. Crone (1914-1951). De gemeente Utrecht reikt deze stimuleringsprijzen jaarlijks uit in samenwerking met het ILFU. Een auteur moet in Utrecht wonen of een aanpalende gemeente, minimaal een contract hebben bij een erkende uitgeverij en maximaal drie boeken gepubliceerd hebben bij een erkende uitgeverij.

'Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat een uitverkiezing voor schrijvers een geweldige manier is om je aanstaande publicatie onder de aandacht te brengen,' zegt ILFU-hoofdredacteur Gijs Wilbrink. 'Bovendien is de geldprijs van 3000 euro natuurlijk zeer welkom om meer tijd in je schrijfwerk te steken. Ik moedig iedere schrijver uit Utrecht of aanpalende gemeenten dan ook van harte aan om je zo snel mogelijk aan te melden.' Heb je vragen of twijfels over de inschrijfprocedure, stuur dan vooral een mail naar sophie@ilfu.com.

In 2020 ontvingen Lisa Weeda, Munganyende Hélène Christelle en Annet Schaap de stipendia. De laureaten van de C.C.S. Cronestipendia 2021 waren Mariken Heitman, Lotte Dondorp en Yentl van Stokkum en in 2022 Nikki Dekker, Daan Windhorst en Gijs Wilbrink. Falun Ellie Koos, Arja Mari en Max Urai ontvingen in 2023 de stipendia.

Meer informatie over de inschrijving vind je hier.