Podcast Nu je 't zegt: 'Nog niet dood'

Een podcastserie van ILFU, geïnspireerd door 40 jaar Nacht van de Poëzie. In Nu je 't zegt hoor je ontroerende verhalen van mensen die door een bijzondere ervaring poëzie in hun leven hebben gevonden. De aflevering 'Nog niet dood' is nu te vinden in je favoriete podcast-app.

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Nu je 't zegt, wordt het poëzie

De ontmoeting van de liefde van je leven op late leeftijd, de machteloosheid in een vriendschap, de knuffel die iemands leven veranderde: allemaal maken we dingen mee die achteraf allesbepalend zijn geweest. We zien pas hoe bijzonder ze zijn wanneer we erbij stilstaan, erover praten, er woorden aan geven. Het is bij uitstek iets wat dichters kunnen: woorden geven aan alledaagse ervaringen.

Voor Nu je 't zegt doken we in het enorme archief van veertig jaar Nacht van de Poëzie, en gingen op zoek naar bijzondere verhalen om deze gedichten te omlijsten – of is het andersom, is het de poëzie die deze verhalen extra bijzonder maakt?

Hoe het ook is, met trots presenteren we de nieuwste aflevering 'Nog niet dood', met het ontroerende verhaal Judy en Marije. Toen schrijver en journalist Mathijs Deen vijf jaar geleden op pad werd gestuurd om een reportage te maken over dit stel, kon hij niet bevroeden hoe dat gesprek hem vijf jaar laten zou achtervolgen. Hij sprak het stel over de liefde en de dood – Judy had namelijk te horen gekregen dat ze uitgezaaide kanker had en niet lang meer te leven. Hoe lang nog, dat wist niemand. Deze aangezegde dood maakte een ongeremdheid los in Mathijs wat een ontwapenend gesprek opleverde. Vijf jaar later krijgt het verhaal een staartje.

Beluister beide delen van 'Nog niet dood' hier

Nu je 't zegt verschijnt iedere twee weken op zaterdag, in alle grote podcastspelers.

Iedere aflevering staat een nieuw bijzonder verhaal centraal, geïnspireerd door een gedicht dat werd voorgedragen op een van de veertig edities van de Nacht Van De Poëzie.

Vind de podcast in je favoriete player

Credits

Redactie, productie, montage en mixage: Bianca Schrijver
Research: Sophie Kok
Ontwerp en eindredactie: Gijs Wilbrink
Muziek: Tim Meijer