Foto: Patrick Post
Datum
za. 08 okt.
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€39 / €27 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

39ste Nacht van de Poëzie


Soort

Poëzie
Datum
za. 08 okt.
Tijd
20:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€39 / €27 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

Voor de 39ste keer zal een selectie van de beste Nederlandse dichters en een handvol muzikanten voor één nacht samen neerstrijken in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Er zijn debutanten, fluisterdichters, spoken word-giganten en P.C. Hooftprijswinnaars, die niets met elkaar gemeen hebben, behalve het angstzweet en de opwinding in die laatste vijftien zenuwslopende seconden op het trapje dat naar het podium leidt. Er zijn weer rondgangen vol boeken, cadeaus, hapjes en drankjes. En dan zijn er Piet Piryns en Ester Naomi Perquin die zoals elk jaar de bakens zijn in deze lange en beweeglijke nacht.

De nachtregel van dit jaar is van Joke van Leeuwen:

De huizen zijn nog donker en de dromen nog niet af

Naast de twintig dichters zijn er natuurlijk ook weer muzikale entr’actes. Elke bezoeker krijgt bovendien de gratis Nachtbundel met gedichten van alle optredende dichters mee naar huis. 

Joke van Leeuwen, Marieke Lucas Rijneveld, Mustafa Stitou en Charlotte Van den Broeck zijn enkele van de twintig dichters die op 8 oktober zullen optreden op de Nacht van de Poëzie. Naast de bovengenoemde dichters zullen ook Jasper Albinus, Nisrine Mbarki, Andy Fierens en Matijs Deraedt optreden. Noraly Beyer leest haar favoriete gedichten uit de Caraïbische poëzie.

De rest van de line up wordt gedurende de zomer bekend gemaakt via deze website en de ILFU nieuwsbrief!

Over de Nacht van de Poëzie

De Nacht van de Poëzie is al sinds 1980 een begrip in de Nederlandse culturele wereld, met legendarische optredens van iconen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Rutger Kopland en Judith Herzberg en talloze dichters die hun onuitwisbare debuut maakten in de achthoekige zaal. 

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot streams van voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt de schrijvers die we programmeren en publiceren. Alle ledenopbrengsten besteden we aan de honoraria van schrijvers en dichters. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.