Foto: Antonio Olmos
Datum
za. 30 sep.
Tijd
16:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Engels
Uitverkocht

Ali Smith: een van de meest geëngageerde literaire schrijvers over de wereld van nu

De Schotse schrijver Ali Smith (bekend van Herfst, Winter, Lente en Zomer) gelooft dat boeken je welkom kunnen heten. Vandaag heten wij haar met genoegen welkom op het ILFU-podium.

Soort

Exploring Stories
Datum
za. 30 sep.
Tijd
16:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
Inbegrepen bij Exploring Stories-ticket
Word member
Voertaal
Engels
Uitverkocht

De Schotse schrijver Ali Smith heeft als geen ander de vinger aan de pols van de tijd – haar werk getuigt van oprechte betrokkenheid bij wat er speelt in de wereld. Ze schrijft over onderwerpen als gastvrijheid, gender, klimaat en sociale verhoudingen en altijd met een warme, menselijke blik. Bij velen werd ze bekend door haar vier-seizoenenreeks Herfst, Winter, Lente en Zomer, afgelopen jaar verscheen haar eerste nieuwe boek sindsdien, Gezelschap. ‘Denk je niet dat boeken om gastvrijheid draaien? Ik verwelkom je in mijn verhaal’. Smith gaat over haar werk in gesprek met journalist Annelies Beck.

Joost de Vries van De Groene Amsterdammer houdt een inleiding over haar werk.
Programma i.s.m. De Groene Amsterdammer

Het optreden van Ali Smith is onderdeel van het festivalprogramma Exploring Stories. Je koopt een ticket voor de hele dag en bepaalt zelf welke schrijversgesprekken je wilt bijwonen. Je toegangsbewijs is dus geldig voor de gehele dag en alle programma’s. Reserveren voor een bepaald onderdeel is niet mogelijk; programma's kun je bijwonen zolang er ruimte in de betreffende zaal is.