Foto: Bianca Sistemans
Datum
zo. 24 sep.
Tijd
14:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€ 12.50 / € 10,- <25 jr, student, CJP, U-pas, ILFU Members
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht

All that Poetry

Dit evenement is geweest

De feestelijke opening van ILFU en de inhuldiging van Babs Gons als Dichter Des Vaderlands, met optredens van dichters en muzikanten. Met: Babs Gons, Lieke Marsman, Roger Robinson, Shishani, Ester Naomi Perquin, Anne Vegter, Edward van de Vendel, Danielle Zawadi, Lin An Phoa, en Benzokarim.

Datum
zo. 24 sep.
Tijd
14:30
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€ 12.50 / € 10,- <25 jr, student, CJP, U-pas, ILFU Members
Word member
Voertaal
Nederlands
Uitverkocht
Uit: Wie zijn we morgen, 1-7-23, Babs Gons

maar wie zijn we nu

wie zijn we morgen

met dit verleden dat zich voor ons uitstrekt

wie zijn we achter de komma

de kleinkleinkleinkinderen van

Wie we morgen zijn zal de dag na deze ons vertellen, maar wie de nieuwe Dichter des Vaderlands wordt, dát is ondertussen landelijk bekend: Babs Gons zal vanaf 24 september aantreden als negende Dichter des Vaderlands. Zij volgt in die functie Lieke Marsman op, die haar functie in januari van dit jaar beëindigde.

Het comité dat Babs Gons benoemde roemt haar als ‘een van de meest aansprekende dichters die Nederland nu heeft, met een stem vol vuur, brandend en warm, zowel op het podium als op papier. Ze is een dichter die bevlogen en betrokken woorden weet te geven aan wat er leeft in deze tijd, in een samenleving die zij vol overtuiging bij de poëzie betrekt’.

In het programma All that Poetry trekken we alles uit de kast om een groot feest rondom onze nieuwe Dichter des Vaderlands te bouwen en de poëzie in het algemeen te vieren.

Babs nodigde een keur aan topdichters uit: uit Nederland, Edward van de Vendel, Benzokarim, en oud-dichters des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Anne Vegter en Lieke Marsman. Daarnaast zal ook de Brits-Trinidadiaanse dichter Roger Robinson speciaal voor All that Poetry naar Nederland komen. Robinson won in 2019 de prestigieuze T.S. Eliot prijs voor zijn poëzie (na Derek Walcott was hij de tweede Brits-Caraïbische dichter die deze eer ten deel viel). Babs Gons is al jaren een groot fan van hem en na deze middag zijn wij dat ongetwijfeld allemaal. Verder een performance van de kippenvelopwekkende muzikant Shishani. Daniëlle Zawadi en Lin An Phoa spreken over de staat en rol van de poëzie.

Aldith Hunkar presenteert het programma.

We verheugen ons op een onvergetelijke aftrap van ILFU en een ongetwijfeld onvergetelijk Dichter des Vaderlandschap van Babs Gons!

Babs Gons op tournee met de 1000 Dichters marathon

De nieuwe Dichter des Vaderlands gaat op tournee en treedt op tijdens de 1000 Dichters marathon, in 12 steden in 12 provincies en Antwerpen in België.

Lees meer
Babs Gons op tournee met de 1000 Dichters marathon

Babs op De Nacht van de Poëzie

Bekijk hier het optreden dat Babs in 2019 gaf op De Nacht van de Poëzie.