NK Poetry Slam 2022, foto: Patrick Post
Datum
za. 24 sep.
Tijd
20:00 - 23:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€16,50 / €13,20 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

NK Poetry Slam 2022

Wie presenteert dit jaar de sterkste, mooiste en overtuigendste teksten op het podium en gaat naar huis met de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2022, €1000 prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee? Het publiek bepaalt!

Soort

Poetry Slam
Datum
za. 24 sep.
Tijd
20:00 - 23:00
Locatie
TivoliVredenburg
Prijs
€16,50 / €13,20 (members krijgen 20% korting)
Word member
Voertaal
Nederlands
Koop tickets

Op 24 september 2022 nemen de acht winnaars van de halve finale het tegen elkaar op in een verbale bokswedstrijd op het podium van TivoliVredenburg.

De acht dichters zullen elkaar proberen te overtroeven met hun poëzie en de vakkundige jury zal de deelnemers op voordracht, dichtkunst en performance beoordelen. Het publiek geeft de doorslag: de overtuigendste en creatiefste slammer die het hoogste scoort bij het publiek, wint.

Presentatie is in handen van Daan Doesborgh en Sophia Blyden. De jury bestaat uit Joost Oomen, Thijs Boontjes en Esohe Weyden.

Angelika Geronymaki (foto: Frederica van Mastrigt)
Bekvegter (foto: Frederica van Mastrigt)
KMR (foto: Frederica van Mastrigt)
Ko de Kok (foto: Frederica van Mastrigt)
Linde van Wingerden (foto: Frederica van Mastrigt)
Madelief Lammers (foto: Frederica van Mastrigt)
Suzanne Krijger (foto: Frederica van Mastrigt)
Tom Driesen (foto: Frederica van Mastrigt)

De DJ's van de avond zijn Motie van Wanvrouwen, VJ Flavia Privitera, en op de afterparty draait Literair DJ Team KTW.

De boekverkoop vooraf en na afloop wordt dit jaar verzorgd door de Utrechtse Boekenbar.

De Finale Battle van het NK Poetry Slam 2021

Word ILFU Member!

Het ILFU zoekt leden! Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets. 5% korting op ons cursusaanbod, toegang tot premium video- en audiomateriaal van de voorgaande evenementen en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt de festivals en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.


Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.