Ali Smith komt naar ILFU!

Op 30 september zal de Schotse schrijver Ali Smith, bij velen bekend door haar vier-seizoenenreeks Herfst, Winter, Lente en Zomer, optreden in TivoliVredenburg in een programma dat wordt georganiseerd door het ILFU literatuurfestival in samenwerking met De Groene Amsterdammer.

Dit programma vindt plaats tijdens Exploring Stories. Wees er snel bij, de kaartverkoop voor deze festivaldag is al gestart.

Tags

Exploring Stories
Foto: Antionio Olmos

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

‘Je moet niet je eigen stem vinden, maar die van het personage. Je moet op zoek gaan naar de stem van het verhaal, niet naar die van jezelf.’

Ali Smith

Eerder dit jaar zou Smith een van de hoofdgasten zijn op het jubileumfeest van De Groene in Amsterdam, toen moest ze onverwachts afzeggen, nu komt ze alsnog. Ze gaat in gesprek over haar werk (haar nieuwste roman, Gezelschap, verscheen vorig jaar) en Joost de Vries van De Groene Amsterdammer houdt een inleiding over haar werk.

De tekst gaat hieronder verder

Koop hier kaarten voor Exploring Stories

Het programma is onderdeel van de  ILFU programmadag Exploring Stories over literatuur en actualiteit. Vele schrijvers uit binnen- en buitenland, waaronder Jeanette Winterson, Daniel Schneider, Julie Myerson, David van Reybrouck en Trudy Dehue, gaan in gesprek over hun recente boeken en de daarin cruciale thema’s. Een kaartje kost €22,50 (en biedt toegang tot alle programma’s die dag).

Special: Ali Smith

Met haar zachtaardige, experimentele, onderzoekende romans heeft de Schotse Ali Smith een oeuvre bij elkaar geschreven dat niet meer weg te denken is uit de hedendaagse literatuur. Een unieke combinatie van diep menselijke romans, waarin toch de grote vraagstukken van deze tijd – gastvrijheid, gender, klimaat – resoneren.

Lees deze special op de Groene Amsterdammer