De kaartverkoop voor de 40ste Nacht van de Poëzie is gestart!

Een jubileum! De Nacht wordt 40 en dat vieren we natuurlijk, onder het motto: 'Zullen wij confetti van onszelf maken en gaan dwarrelen, feestelijk en ongericht.' De nachtregel van dit jaar komt van een van de optredende dichters en nachtveteraan Eva Gerlach. Verwacht verder geen best of-editie of al te lange terugblikken op het roemruchte verleden. De 40ste Nacht houdt zoals elk jaar zijn blik scherp op het 'nu' gericht, met een twintigtal ijzersterke dichters en een handvol muzikanten, theatermakers en circusacts.

Tags

Nacht van de Poëzie

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Koop hier je kaarten voor de Nacht!

Jubileum

In de aanloop naar De Nacht staan we met een aantal extraatjes stil bij het jubileum, zoals een lespakket voor middelbare scholieren, een podcastserie rond het bijna 300 uur tellende audio-archief van De Nacht en de uitgave van een feestelijk jubileumkwartet, samengesteld door presentatoren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin. Informatie over de Nacht en de jubileumactiviteiten vind je de komende maanden in onze nieuwsbrief en op deze webpagina. 

De eerste Nachtdichters zijn al bekend

Tot de eerste bevestigde dichtersnamen behoren twee oudgedienden die er al op de eerste Nacht in 1980 bij waren, Jean Pierre Rawie en Bart Chabot, evenals twee nieuwe talenten voor wie dit de eerste Nacht wordt: Mahat Arab en Alara Adilow. Ook Eva Gerlach is bij deze jubileumeditie van de partij. Van haar hand is de ‘nachtregel’ van dit jaar.

Nog even terugblikken op de vorige Nacht?

Bekijk de aftermovie voor de 39ste Nacht van de Poëzie

Lees hier meer over de 40ste Nacht van de Poëzie