Podcast Nu je 't zegt: Wonen in een lichaam

Nu je 't zegt is podcastserie van ILFU geïnspireerd door 40 jaar Nacht van de Poëzie. Luister naar ontroerende verhalen van mensen die door een bijzondere ervaring poëzie in hun leven hebben gevonden. De nieuwste aflevering 'Wonen in een lichaam' is nu te vinden in je favoriete podcast-app.

Tags

Podcast Nacht van de Poëzie Poëzie

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Nu je 't zegt, wordt het poëzie

De ontmoeting van de liefde van je leven op late leeftijd, de machteloosheid in een vriendschap, de knuffel die iemands leven veranderde: allemaal maken we dingen mee die achteraf allesbepalend zijn geweest. We zien pas hoe bijzonder ze zijn wanneer we erbij stilstaan, erover praten, er woorden aan geven. Het is bij uitstek iets wat dichters kunnen: woorden geven aan alledaagse ervaringen.

Voor Nu je 't zegt doken we in het enorme archief van veertig jaar Nacht van de Poëzie, en gingen op zoek naar bijzondere verhalen om deze gedichten te omlijsten – of is het andersom, is het de poëzie die deze verhalen extra bijzonder maakt?

Hoe het ook is, met trots presenteren we de nieuwe aflevering 'Wonen in een lichaam', met het mooie verhaal van Romi die op de middelbare school haar beste vriend ontmoet, met wie ze binnen de kortste keren onafscheidelijk is. Al snel roepen mensen dat ze op elkaar lijken. Ze vinden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor concerten en films en kunnen uren met elkaar praten. Romi kan bij haar vriend haar twijfels kwijt over haar seksualiteit. Als ze van de middelbare school af gaan, verandert er een hoop. Niet alleen zien ze elkaar minder, de vriend gaat ook door een grote verandering heen.

Beluister de aflevering