ILFU Book Talk met Maggie Nelson

Op 23 september komt Maggie Nelson naar ILFU (en voor het allereerst naar Nederland) voor een ILFU Book Talk. Koop hier je tickets!

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

‘Eén van de opwindenste schrijvers van dit moment,’ noemde Olivia Laing (vorig jaar te gast op ILFU) Maggie Nelson. En ze is niet de enige die er zo over denkt: sinds Nelson doorbrak met haar roman De Argonauten, een boek dat zowel in vorm als inhoud bestaande ideeën over identiteit en narratief op z’n kop zet, is Nelson een begrip onder schrijvers én lezers.
Eerder schreef ze al de fenomenale bundel Bluets, 240 poëtische tekstfragmenten die je kunt lezen als de Nelson-variaties op de kleur blauw, een obsessie vervat in kleurrijk ontploffende gedachten en zinnen. Recent verscheen Over vrijheid (al het werk van Nelson wordt vertaald door Nicolette Hoekmeijer), een bundel essays over ons onverwoestbare verlangen naar vrijheid, en de onmogelijke paradoxen die dit verlangen met zich meebrengt in kaders als kunst, seks, drugs en klimaat. We zijn vereerd dat Nelson haar eerste bezoek in Nederland bij ILFU komt vieren en daarmee de opening van ILFU op 23 september inluidt! Maggie wordt geïnterviewd door Niña Weijers en toegesproken door schrijver Fleur Pierets.

Tickets voor Maggie Nelson

Meer info en tickets