ILFU TV: Hoe Thomas Piketty tot zijn ideeën over kapitaal en ongelijkheid kwam door… de literatuur

Piketty is een van de grote economen van deze tijd. Zijn moderne klassieker 'Kapitaal in de 21ste eeuw' zette wereldleiders, parlementsleden en lezers wereldwijd aan het denken over inkomensongelijkheid en de verdeling van kapitaal. In deze aflevering van ILFU TV vertelt hij hoe hij zonder literatuur, fictie, wellicht helemaal niet tot zijn ideeën was gekomen. “Literatuur stelde mij de vragen waarop ik een antwoord ging zoeken.” Maaike Schoon in gesprek met Thomas Piketty. Bekijk hieronder een fragment; de volledige aflevering is vanaf vanavond, 25 september, 19:00 uur online te bekijken.

Tags

Festival ILFU TV

Support ILFU en zorg voor de fictie bij de feiten

Maak een account

ILFU TV: Maaike Schoon in gesprek met Thomas Piketty (Trailer)

Thomas Piketty over zijn boek Kapitaal en Ideologie en de grote invloed die literatuur op zijn werk had. Vanaf vanavond (25/9), 19:00 uur kun je de volledige uitzending bekijken.

Geen ILFU lid? Koop hier een los ticket

ILFU Banner
OVER THOMAS PIKETTY

Thomas Piketty (1971) is een Franse econoom. Hij is hoogleraar aan de École d’économie de Paris en onderzoeksdirecteur van l'École des Hautes Études en Sciences Sociales. Van 1993 tot 1995 was hij hoogleraar aan de Massachusetts Institute of Technology. Hij is columnist voor Libération en Le Monde. In 2013 kreeg hij internationale bekendheid met zijn bestseller Kapitaal in de eenentwintigste eeuw (De Bezige Bij). Momenteel is Piketty een van de vijf bestuursleden van The World Wealth and Income Database, de grootste database met informatie over de verdeling van inkomen en welvaart binnen en tussen landen. Vorig jaar verscheen zijn boek Kapitaal en Ideologie (De Geus).