NK winnaar Nicole Kaandorp naar het EK Poetry Slam in Antwerpen

In september liet Nicole Kaandorp zien hoe je ook met de allerzachtste hand (of stem) een battle kan winnen. Ze werd de nieuwe Nederlands kampioen Poetry Slam. 'Als ik deze slam win, vind je het dan goed als ik jou met het prijzengeld mee uit eten neem?' vroeg ze haar mede-finalist Eelco Couvreur. Dit weekend (op 20 januari) staat ze op het EK Poetry Slam in Antwerpen. Kijk vandaag de finalebattle tussen haar en Eelco terug en stem dit weekend op Nicole!

Tags

Spoken Word NK Poetry Slam Poëzie

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

De liefste battle ooit

'Nicole, ik ga niet met je battelen, ik vind dat echt een raar concept. Ik ga mét je zijn. Vind je het goed als ik heel even mijn hand op je schouder leg?' Zo begon Eelco Couvreur zijn battle tegen Nicole Kaandorp op de finale van het NK Poetry Slam, die op 23 september tijdens ILFU plaatsvond. Finalisten Nicole Kaandorp, Eelco Couvreur, Kylie Lyandra, Yanaika Zomer, SorayaSpeaking, Sven Vek, Hava Güveli en Sander Ausems namen het deze avond tegen elkaar op, en bij de laatste battle waren alleen Couvreur en Kaandorp nog over.

Wat volgde was volgens presentatoren en juryleden 'de liefste battle ooit', waarbij de finalisten elkaar lachend en met zachte hand uitdaagden om een prijswinnend optreden te geven.

Stem dit weekend op Nicole tijdens het EK Poetry Slam via de livestream

Dertig Europese slamkampioenen bestormen het podium. Op het spel staat de titel van beste slam poet van het continent. Verwacht je aan gewaagde mengvormen van performance, dichtkunst en experiment. Het rebelse zusje van de poëzie en de literatuur breekt elke regel van de geschreven kunst. Stevige zinnen, ritmische voordracht en activistische mijmeringen: de slam poets creëren een literair speelveld waar alles kan. Maar wie is de beste? Welke slam poet blaast het publiek omver? Dat beslis jij en een jury van dertig experts van over heel Europa.

Stem op Nicole via deze livestream
Stem dit weekend op Nicole tijdens het EK Poetry Slam via de livestream

ILFU Members kunnen de gehele NK Poetry Slam finale terugkijken

Naast de publieksstem, gemeten in het aantal decibellen, kregen de finalisten deskundige feedback van juryleden Eva van Manen, Iduna Paalman en Seckou Ouologuem. Presentatie was in handen van Benzokarim en Sophia Blyden.

Bekijk de hele finale
ILFU Members kunnen de gehele NK Poetry Slam finale terugkijken