Beluister nu onze nieuwe podcastserie: Nu je 't zegt

Een gloednieuwe podcastserie van ILFU geïnspireerd door 40 jaar Nacht van de Poëzie. In Nu je 't zegt hoor je ontroerende verhalen van mensen die door een bijzondere ervaring poëzie in hun leven hebben gevonden. De eerste aflevering is nu te vinden in je favoriete podcast-app.

Tags

Nacht van de Poëzie Poëzie Podcast

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Nu je 't zegt, wordt het poëzie

De ontmoeting van de liefde van je leven op late leeftijd, de machteloosheid in een vriendschap, de knuffel die iemands leven veranderde: allemaal maken we dingen mee die achteraf allesbepalend zijn geweest. We zien pas hoe bijzonder ze zijn wanneer we erbij stilstaan, erover praten, er woorden aan geven. Het is bij uitstek iets wat dichters kunnen: woorden geven aan alledaagse ervaringen.

Voor Nu je 't zegt doken we in het enorme archief van veertig jaar Nacht van de Poëzie, en gingen op zoek naar bijzondere verhalen om deze gedichten te omlijsten – of is het andersom, is het de poëzie die deze verhalen extra bijzonder maakt?

Hoe het ook is, met trots presenteren we de allereerste aflevering 'Een gezin wordt vanzelf een dorp', met het mooie verhaal van een vrouw die haar man op 53-jarige leeftijd ontmoette en hem als eerste date mee vroeg naar de Nacht van de Poëzie. Hij zei nee. Hoe dat verhaal afliep hoor je in de eerste aflevering van Nu je 't zegt – nu te vinden in je favoriete podcast-app.

Beluister de eerste aflevering hier

Nu je 't zegt verschijnt vanaf nu iedere twee weken op zaterdag, in alle grote podcastspelers.

Iedere aflevering staat een nieuw bijzonder verhaal centraal, geïnspireerd door een gedicht dat werd voorgedragen op een van de veertig edities van de Nacht Van De Poëzie.

Vind de podcast in je favoriete player

Credits

Redactie, productie, montage en mixage: Bianca Schrijver
Ontwerp, research en eindredactie: Gijs Wilbrink
Muziek: Tim Meijer