Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Anne Broeksma en Alexis de Roode

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Poëzie Podcast
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

‘Kun je behangen?’ ‘Inmiddels wel.’ John en Ingmar ontvangen, met de onvolprezen Johan Borger achter de knoppen, het dichtende echtpaar Anne Broeksma en Alexis de Roode, die niet alleen het geluid van een schubdier imiteren, maar zichzelf onlangs ook hebben leren behangen tijdens de verhuizing. Uw presentatoren roepen Mirjam van Hengel uit tot dé dichtersbiograaf van Nederland en verschaffen informatie over het gedegen jurywerk van Vader Abraham, Joke van Caesbroeck en haar Te Kleine Fanclub en gedichten, veel gedichten, van De Roode, Broeksma, Remco Campert, Koenraad Goudeseune, Frank Koenegracht, Antoine de Kom, Ilya Kaminsky en wie al niet. Wervende Voice Overs: Anouk Prins. Het woord van Proper: graftak.

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.