Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Astrid Lampe

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Poëzie Camping de Vrijheid Podcast
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Een verse P. C. Hooftprijswinnaar aan tafel! Dat hadden John en Ingmar nog niet meegemaakt. Astrid Lampe zelf had waarschijnlijk nog niet meegemaakt dat ze onder de roltrappen van de Neudebieb werd geïnterviewd, zeker niet ten overstaan van nul bezoekers - en zo werd het voor alle aanwezigen een bijzondere bijeenkomst.

Met, onder vele andere dingen: vraagtekens bij de Gedichtenweek, poëzie van Twan Vet, Edward van de Vendel en Teun ’terug naar de kust’ de Winter en uiteraard Astrid Lampe zelf. En natuurlijk het vergeetwoord van Rogier Proper - welk woord dat is zijn we even kwijt, luister maar gewoon.

Prettige stem: Anouk Prins.

Mixage en geluidsrestauratie: Johan Borger.

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.